Detox

Sugen!

Igår kändes det som vardag, hela den här detoxen. Det känns inte längre knepigt att bara äta växter hela dagarna. Jag funderar inte så mycket på all mat jag “måste avstå”, det har jag väl egentligen inte gjort från början heller. Jag har ju erfarenhet av att sluta med saker, så jag är väl medveten om att det bara är tortyr att gå och längta efter saker som en bestämt att avstå.

Idag gick jag långa varv i mataffärer och upptäckte hur sugen jag var på allt möjligt. Nu blev det minsann tydligt hur mycket av det jag brukar äta som inte är aktuellt för tillfället. Bröd, mjölk, choklad, glass, grädde, skinka, ost, kaviar… Och aldrig har väl kött sett så aptitligt ut som idag i Coops kylskåp. Inga släpande steg med beslutsångest vid brödhyllorna – jag köpte bara finskt rågbröd till ungarna, inga snabba spring till juicekylen efter en glömd apelsinjuice, inget hamstrande av chips, choklad, glass OCH smågodis för att täcka upp alla möjliga sug som kan komma under helgen. Nope. Eftersom barnen kommer hem nu, så köpte jag lite yoghurt, mjölk, bröd och ost till dem. Och varsin chokladkaka (som jag inte får smaka på!), men utöver det var det var det bara ekologiska grönsaker igen.

Ägg. Ägg köpte jag också. Kokade ett till lunchsalladen. Så gott det var! Jag kunde heller inte låta bli att smaka lite på det där rågbrödet, som är världens godaste.

Det är dag 6 idag. Vågen visade 88,8 kg imorse. Jag mår jättebra. Jag känner mig lycklig. Och glad och förväntansfull. Jag är så nöjd! För att jag inte har dött än, för att jag klarar det här och för att jag ser en framtid såhär. Jag kan leva såhär, på ett ungefär. Jag behöver inte leva som jag har gjort i hela mitt liv, jag kan göra annorlunda! Och jag ska göra annorlunda.

Imorgon är det midsommar. Jag tänker ge min lunchsallad sällskap av lite lax och lite tzatziki. Vad jag älskar livet!

broccolisoppa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.