Detox

Dag 14 och jag har fuskat

Som jag redan har konstaterat, så var den här veckan lite jobbig på alla möjliga sätt.

Det var inte bara irritation och besvärliga känslor och tankar som snurrade, det rådde också ganska stor brist på motivation att fortsätta med den här galna socker- och koffeinfria vegan-dieten, som jag plötsligt skulle göra verklighet av.

Det började med att min kropp tydligen inte ville gå ner i vikt mer. Upp och ner på samma vikt, utan att gå ned mer. (Att jag upptäckte att avokado på knäckebröd är det godaste som finns, så jag äter minst en avokado om dagen, kan ha haft nåt med det att göra.)

Det har inte varit roligt att avstå kaffe och allt när det varken kändes eller syntes att det var nyttigt. Så det har slunkit ner en ostmacka, en daim, lite lax, en vaniljmunk och en stor tallrik pasta.

Mitt i all självömkan har jag ändå låtit bli kaffet. Märkligt, kan tyckas, för det är det jag saknar mest.

Men i morse vaknade jag utvilad och glad, utan den där negativa tyngden som bara ville ge upp. Saker såg annorlunda ut då.

Visst märks det skillnad. Nu har jag visserligen kontaminerat kroppen med både socker, kött och mjölkprodukter, men vi båda (jag och kroppen) mår fortfarande bättre nu än för 15 dagar sedan. Jag gör ju inte det här enbart för viktens skull, jag gör det för att jag vill vara vegan. Jag vill att min kropp ska må bra och jag vill bidra till en bättre hälsa för vår planet också.

  • Viktnedgången är tre (3!) kg.
  • När jag står och tittar ner, så ser jag bara tuttar – utan någon mage som sticker ut nedanför dem.
  • Jag sover mycket bättre. Ofta vaknar jag inte en enda gång förrän klockan ringer. Annars är jag uppe och kissar och dricker minst två gånger per natt.
  • Jag behöver inte vila så länge på dagen. Det räcker med 20-30 minuter, jämfört med 60-90 minuter tidigare.
  • Jag kan gå i trappor och resa mig från golvet utan att få ont i knän och höfter.
  • Energinivån överlag är mycket högre.

Jag kan också konstatera att det fortfarande är sant att vete ger sockersug, att socker får hjärnan att kännas slö och att ost är beroendeframkallande.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.