Andlighet

Sten- och smyckesmässa

Igår var jag på den årliga sten- och smyckesmässan i Västerås. Och som jag har sett fram emot det!

Förra året kunde jag inte besöka mässan för att jag var i Prag (Måste förresten skriva klart berättelsen om den resan), så det var ett alldeles för långt hopp mellan stenmässorna. Nu fick jag visserligen lite påfyllning av stenmagi i somras, så saker var inte helt utom kontroll.

Tidigare år har jag helt skippat alla smyckesrelaterade utställare och gått mest på råa eller trumlade stenar. Nu hade jag bara smycken i åtanke under de timmar jag spenderade med att systematiskt vandra bland bordsraderna.

De skatter jag hittade var främst pärlor, cabochoner och trumlade små stenar som jag avser att använda i smyckestillverkningen.

Jag hittade också ett stort och vackert selenitklot som tilltalade mig så mycket att jag inte kunde lämna den där i lådan. Jag köpte också min första dubbelterminerade bergkristall.

Labradoriten är fortfarande viktig för mig, så jag köpte flera såna i olika former. Stod länge och funderade på om jag skulle köpa några strängar labradoritpärlor också, men beslutade sedan att låta bli. Kanske nästa gång.

Så, vem följer med mig till stenmässan i Malmköping i maj?

 

Follow my blog with Bloglovin

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.