Andlighet,  Smycken

Pannchakrat – tredje ögat

Jag har tidigare skrivit inlägg om rotchakrat, navelchakrat, solarplexuschakrat, hjärtchakrat och halschakrat. Läs gärna dem också, speciellt om begreppet chakra är nytt för dig.

Pannchakrat kallas också för tredje ögat och är beläget strax ovanför ögonbrynen, i mitten av pannan.

Pannchakrat står för vår intuition, inre visdom, fantasier, drömmar, andlig medvetenhet, intelligens och vår förmåga till abstrakt tänkande, samt att minnas och lära oss nya saker.

Färgen för pannchakrat är indigoblå.

När pannchakrat är i balans är vi snabbtänkta, har god visualiseringsförmåga och god självinsikt. Vi har bra kontakt med våra andliga guider och vårt högre jag.

Obalanser ger symptom som en rigid och kontrollerad världsbild, verklighetsflykt, mardrömmar, inlärnings- och minnesproblem, nervositet och koncentrationssvårigheter. Till de fysiska symptomen räknas bland annat huvudvärk, synfel och problem med bihålorna.

När pannchakrat är överaktivt kan det ge hallucinationer, mardrömmar och problem med koncentrationen. Ett överaktivt pannchakra gör att man gärna fokuserar på det intellektuella och blir alltför logisk i sitt tänkande. Minnessvårigheter och avsaknad av empati och intuition är vanliga.

För att balansera pannchakrat kan man med fördel omge sig med indigo- och mörkblåa färger. Att titta på sådant man finner vackert eller att lyssna på ljud som är specifikt för chakrabalansering är också nyttigt.

De kristaller som fungerar bra med pannchakrat är lapis lazuli, sodalit, labradorit och howlit.

Jag har gjort smycken specifikt för de olika chakran. Dessa finns att köpa i min lilla webbshop, som hittas i menyn upptill.

Här följer några bilder på de smycken som är specifikt för tredje ögat.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.