Kaffemonster

Dags att gå vidare

Energierna i luften har vibrerat med förväntan inför den kommande fullmånen. Vibrationerna har tydligt förmedlat att det är dags att gå vidare nu, på riktigt. Denna fullmåne representerar verkligen ett fullbordande. Jag har känt att det är på väg.

Så idag beslutade vi att nu ska jag inte sitta kvar i försäkringskassans klor längre, utan den delen har nu gjort sitt. Det är nu dags att gå vidare.

Meningen är att jag ska få hjälp av arbetsförmedlingen att på något vis pussla ihop situationen, men det skulle dröja minst tre veckor innan det kom igång. Aktivitetsstöd skulle jag ju få, men den är så mycket mindre än min rehabpenning och det skulle bli en förskjutning på det hela.

Det betyder att i november månad uteblir så gott som all inkomst.

Det känns… tomt. Det här är det jag har strävat efter, att bli fri från sjukskrivning och försäkringskassan, men jag hoppades lite på att slippa göra det utan en väsentlig ekonomisk plan.

Tomt. Det finns ett tomrum. Inga panikkänslor över osäker ekonomi. Ingen vånda över hur fasen jag ska klara av allt som jag nu behöver klara av. Det finns ett tomrum. Och kanske lite en förväntan. Det är dags att gå vidare nu.

Kanske har de senaste veckornas fruktansvärda ångest varit lite av förlossningssmärtor. När man har väntat tillräckligt länge, när allting har mognat och växt, så är det dags att tillåta det nya att komma. Förändring gör ont, men det är så värt det i slutändan.

Jag känner mig ny. Jag kan andas.

Vad händer nu?

Jag har redan kastat ut ett tiotal krokar. Som ett nät, kunde jag breda ut alla mina små planer och ställa frågor som jag har känt mig oförmögen att göra tidigare.

Min arbetsförmåga är begränsad och den varierar i takt med mitt mående. Men jag har massor av egenskaper och färdigheter jag kan bidra med till höger och vänster.

Men hur det än är, så behöver jag säkra en liten inkomst. Den behöver inte vara stor, vi har ändå levt på existensminimum (eller under) i flera år. Jag vet att jag kan jobba 25% och jag tänker att en halvtidstjänst ska inte heller vara omöjlig, speciellt om det finns möjlighet att jobba hemma.

Jag ska göra klart min bok och också söka skribentuppdrag. Att vara mer aktiv på bloggen med inlägg och samarbeten ingår också i min plan, som vanligt. Och jag skulle behöva hitta något sätt att verkligen dela med mig av min kunskap. Jag vet bara inte hur.

Hur kan du hjälpa?

  • Ge förslag på arbetsgivare och arbetsställen som är flexibla och har en relativt lugn arbetsmiljö, samt är villiga att anställa mig på 25-50%. Säg bara till så skickar jag mitt CV.
  • Föreslå bloggsamarbeten som jag kan söka mig till
  • Köp mina smycken. De flesta gillar dem. Jag kan till och med tänka mig att komma och visa dem.
  • Boka tarotläggningar
  • Använd dig av länkarna under fliken samarbeten när du ska handla något
  • Dela mina inlägg på sociala medier
  • Donera via nedanstående länkar

Jag har skapat ett konto på Patreon och så snart jag har satt mig in i hur det fungerar, så kommer det att komma lite inlägg där: https://www.patreon.com/kirsilaa .

Det går också bra att donera via nedanstående länk.

13 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.