Kaffemonster

To do-listor och struktur

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Pen Store.

Det har nu gått tre veckor sedan alla mina planer plötsligt ändrades.

Första veckan var jag så panikslagen att jag var lugn. Känslorna och medvetandet var så tydligt utanför kroppen att de hindrade mig från att sova och andas. Men jag fick saker uträttade. Många saker påbörjades och möjligheter öppnades.

Andra veckan kom verkligheten ikapp och all panik och ovisshet kändes tydligt. Som en sten. Sakta bankade den ner all hysterisk energi som fick saker att hända. Jag lät allting vara – simmade runt i paniken och kände tyngden av allt som jag behövde ordna.

Tredje veckan har varit mer på den deprimerade och energilösa sidan – det som kännetecknar min begränsade förmåga – och jag har inte varit så produktiv som jag hade önskat. Jag har inte orkat hålla upp projektionen av den där normalt fungerande versionen av mig som behöver vara i framkant.

Under helgen har jag tillåtit mig att isolera mig, som vanligt. Gjorde några tappra försök att hålla skenet uppe, men hologrammet bara blinkade och fladdrade, så det var lika bra att släppa det.

Och tur var väl det, för nu vet jag exakt hur jag ska göra för att gå vidare till nästa etapp.

Jag behöver skriva en komplett, samlad lista på allt jag vill åstadkomma. För hur ska jag veta vad jag behöver göra om jag inte vet vart jag ska? Och just nu räcker det inte med de sporadiska små listorna jag brukar skriva på tavlan eller på små lappar lite här och där.

För jag är så duktig på att vilja göra saker. Jag har massor av idéer och massor av tillvägagångssätt. Det blir lite plottrigt och spretigt. Ofta vill jag så mycket att jag varken har tid eller tålamod att lägga ner så mycket energi på saker som jag skulle vilja – det blir bara lite här, och lite här och lite där.

Så därför beställde jag en helt ny anteckningsbok till mig. En lila. Där ska jag tydligt och detaljerat skriva listor – saker, drömmar, mål, lösningar och vad det nu må vara.

Och så hade de 20% rabatt på akvarell (fram till 2018-11-18), så det blev ett sånt häfte till dottern också. Klicka på bilderna för att komma till Pen Store och ta del av rabatterna.

 6 Comments

  • Kirsi

   Tack. 🙂 Jag är en sån som alltid har ett gäng “aktiva” anteckningsböcker, där jag skriver det ena och det andra. Men till just detta kändes det som att en helt ny och tom bok behövdes. 🙂

 • Amanda Kanterfors

  Vad skönt att du har kommit fram till vad du behöver göra för att må bra, och ibland behöver man kanske nå den punkten som du gjorde för att veta vad man behöver. kram och hoppas det blir bättre nu 🙂

 • sofia lissmyr

  Vad skönt att du vet nu hur du ska göra för att gå vidare till nästa etapp! Åh vad skönt att få en helt ny att skriva i, jag brukar också alltid skriva upp typ allt. Mitt liv känns så kaos om jag inte gör så 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.