Kaffemonster

Kommentarer i bloggen

Det finns ett par vanligt förekommande frågor när det gäller kommentarer i bloggen, så jag tänkte att det är lika bra att skriva ett inlägg om dem.

I slutet av varje inlägg och på vissa av de andra sidorna finns möjlighet att lämna kommentarer. Man kan också välja att prenumerera på nya kommentarer – vilket kan vara smart att göra om man till exempel har ställt frågor i sin kommentar. Då får man ett e-postmeddelande när jag svarar.

För att jag ska slippa en massa spam och otrevligt skräp, så har jag valt att aktivera både en captcha-funktion och att manuellt godkänna alla kommentarer.

Captcha-funktionen är precis före kommentarsfältet och består av att man ska fylla i en saknad siffra i en uträkning. Om man skrev fel postas inte kommentaren och det bör komma ett felmeddelande. Man kanske inte alltid ser felmeddelandet, speciellt om man sitter med mobilen och sidan laddar om så att man hamnar högst upp igen. Jag borde kanske se mig om efter en bättre captcha, men just nu är det det här som finns.

Om kommentaren postas, så läggs det väntande tills jag manuellt går in och godkänner kommentaren. Det är först efter mitt godkännande som kommentaren syns och det här kan ibland dröja en stund – timmar eller dagar, beroende på livsform just då.

Det går alltid bra att kontakta mig via fb till exempel för att kolla om en kommentar har postats ordentligt.

Och jag uppmuntrar alla att kommentera så mycket som möjligt. Jag tycker om kommentarer och diskussioner, de bidrar till en mer levande blogg.

15 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.