Andlighet

Söndagskort & Merkurius retrograd

I fredags gick Merkurius retrograd (Happy Retrograde!) och den andliga delen av befolkningen är kluven. Som alltid när den här stackars lilla planeten är retrograd, så finns det de som i sin oro helst pausar hela livet och gömmer sig under hela den ca 3 veckor långa perioden.

Det finns också de som lugnt och stilla håller huvudet kallt och medvetet fokuserar på sådant som är viktigt. Det är också lite det som korten uppmuntrar idag.

Merkurius är planeten som tilldelats bland annat kommunikation, logik, intelligens och rörelse. Merkurius är gudarnas budbärare. När planeten går retrograd – en bakåtrörelse – ger det då upphov till strul och bekymmer inom just dessa områden. I vår moderna tid innebär det mer konkret att teknologi strular, missförstånd och andra kommunikationssvårigheter uppstår, transporter och resor blir inställda eller fördröjda, saker tappas bort och tankarna hänger inte riktigt med. Allting verkar bara bli fel. Och visst kan det då vara skönt att kunna skylla på Merkurius.

Korten uppmanar oss att kanske låta bli just det. Vi kan vara medvetna att Merkurius är retrograd och istället för att ta på oss offerkoftan och skylla på astrologi och universums energier, så kan vi göra medvetna val som underlättar.

Under retrograden kan det vara klokt att lyssna mycket på intuition och känsla, istället för logiken. Lita på att saker hamnar som det är menat. För mycket logiskt tänkande just nu kan göra att saker blir onödigt komplicerade.

Om man absolut känner att någon form av handlingsplan är ett måste, så gör man bäst i att hålla siktet inställt på positivitet. Anta, förutsätt, att allting kommer att utspela sig precis som tänkt. Var klar i både huvud och hjärta, och håll det fritt från tvivel – meditera ofta om det är svårt att få bort tankebrus.

Fokusera ordentligt på slutresultatet under den här perioden, även om det kan kännas läskigt. Håll fast vid vetskapen om att du vet vad du vill. Det räcker. Universum tar hand om resten och flyttar spelpjäserna dit de ska vara.

Merkurius går direkt igen den 6 december och på julafton är den också ute ur skuggan.Bilderna ovan är stulna från https://www.astrologyhoroscopereadings.com/2018-mercury-retrograde-calendar.html

 5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.