Gästbloggare

Emelies blogg

Jag är med i en Facebookgrupp som heter Länka med kärlek. Det är en rolig grupp för oss som bloggar, med utmaningar, sammanhållning, stöd och förståelse. Just nu har vi till uppgift (frivilligt, så klart) att skriva ett inlägg om en annan blogg.

Den bloggen jag ska skriva om är Emelies, och den hittar ni här.

I bloggen berättar Emelie om sin vardag och hälsa. Det är stundtals ganska gripande inlägg, när hon berättar om sitt liv. För ca femton år sedan fick Emelie diagnosen barnreumatism, ett tillstånd som senare skulle förvärras och leda till att hennes käkar drabbades till den grad att flera operationer var nödvändiga.

I samband med en av dessa operationer fick Emelie en urinvägsinfektion som gick oupptäckt och ledde till blodförgiftning. Samtliga hennes organ blev påverkade och ett sjukhusbesök som skulle vara en vecka och några dagar, blev flera månader lång.

På flera ställen i bloggen berättar Emelie om hur sjukvården missat saker och slarvat med saker, som sedan har lett till att livet har blivit så mycket svårare.

Jag blir helt paff av hur mycket en människa egentligen ska behöva stå ut med. Det är så tydligt att det finns så många som dras med allehanda bekymmer i sina liv, men ändå gör sitt allra bästa för att livet ska vara bra, meningsfullt och positivt.

För det är ganska uppenbart i Emelies blogg. Hon är en ung kvinna med gastrostomi, port a cath och allt vad det är, vars vardag kretsar mycket kring sjukhusbesök, men hennes inlägg utstrålar en positiv hoppfullhet och en strävan efter ett så normalt liv som möjligt.

Hon har också en vlogg på Youtube och min uppfattning är att hon använder alla sina riktigt jobbiga erfarenheter till att informera omvärlden på ett bra sätt. Så starkt gjort.

 5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.