Andlighet

Det är nymåne nu igen

Det är som ett dovt trummande inom mig; måne, måne, måne, måne… Avlägset, men ändå uppenbart och alldeles – där, liksom. Den kallar, den kallar, hela tiden.

Vid förra nymånen utförde jag en ritual som gav fina resultat. Denna gången saknar jag gula ljus, så någon likadan besvärjelse blir det inte.

Morgondagens (6/1) nymåne sägs vara en alldeles speciell en, om man ska lyssna på det informationsflöde som jag har befunnit mig i.

I samband med nymånen är det en partiell solförmörkelse över östra delarna av Asien, delar av Stilla havet och en liten bit av Alaska. Den energi som förmörkelser kommer med, hänger kvar länge och sägs kunna påverka oss under ungefär 6 månader.

Nymånens energier är den av nystart, början på något nytt, förändring. Solförmörkelsen i sin tur symboliserar något som är eller har varit dolt. Detta sker då i stenbocken, som står för kompetens, pålitlighet och ledarskap.

Jag har en ganska kraftig känsla om vad mitt dolda och mitt nya handlar om. Jag vet vad som har såtts och jag vet vad som har börjat gro. Jag vet också vad som är oklart.

I helgen ska jag meditera ordentligt, koppla samman mig med månen och lyssna noga på vad det är som kommer upp.

Det är dags för ett steg framåt.

62 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.