Psykisk ohälsa

Märks det att jag är deprimerad?

Om det är en naturlig svacka eller helt en påföljd av de senaste månadernas massiva motgångar kan diskuteras, men jag är definitivt deprimerad nu.

Den energilöshet och långsamhet som jag har blivit van vid genom åren är snäppet värre just nu. Ett exempel på det är att jag sedan niosnåret i morse har skrivit på en text som ska bli 300 ord. På tolv timmar har jag producerat 159 ord. En gång har jag vilat i en timme, en gång mediterade jag i 40 minuter och en gång gick jag till affären. Men annars har jag mest aktivt försökt få ihop den där texten.

Jag gjorde BDI-II testet hos psykologen i måndags och det visade svår depression (men bedöms som måttlig utifrån klinisk bedömning eftersom jag inte har självmordstankar. Allvarligt, om jag hade mer energi så skulle jag vara upprörd för hur mitt mående nedvärderas och hur ingen lyssnade när jag förklarade mitt ställningstagande avseende fråga 9, den om självmord).

Så. Jag är deprimerad. Orkar ingenting. Har inte lust att blogga. Har inte tid med det heller, inte när små korta texter tar ett halvt dygn att få till. Resten av dygnet går till att försöka överleva utan att låta bitterheten ta över.

Låt mig vara nu. Vi hörs när vi hörs.

2 Comments

  • Hannas krypin

    Jag har tänkt på dig! Tänkt att jag skulle skriva några rader men tiden har bara gått. Blir ledsen när jag hör om din djupa depression och jag hoppas att du får det stöd du behöver. Jag lider med dig och hoppas att det snart vänder igen. Kram ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.