Andlighet,  Kristaller,  Smycken

Rosenkvarts

I flera veckor har jag känt en stark dragning till rosenkvarts igen. Stenen kallar med sina tysta rop och subtila vibrationer. Sedan jag inkluderade rosenkvartsen i min senaste fullmåneritual, så har ropen bara blivit mer ihärdiga. Naturligtvis, jag har ju bett universum om hjälp med både det ena och det andra, och nu hör jag rosenkvartsen komma med assistans.

Rosenkvartsen förknippas ofta med kärlek och den uppmuntrar starkt till villkorslös kärlek – både till sig själv och andra. Den renar och öppnar hjärtat på alla plan och skänker djup inre healing. Rosenkvarts lugnar och tröstar och är därför lämplig att ta till hjälp vid kriser eller trauman. (Här bör kanske inflikas att kristaller inte tar bort eller botar något, utan fungerar som hjälpmedel. På samma sätt som alvedon lindrar smärta utan att läka grundorsaken. Kroppen sköter läkningen själv. Livet sköter läkningen själv.)

Rosenkvarts drar till sig ny kärlek, återställer balansen i befintliga relationer, stärker empati och gör det lättare att att acceptera nödvändig förändring.

Stenen lindrar internaliserad smärta och läker nöd. Den lär oss att älska oss själva och uppmuntrar självförlåtande, acceptans och självtillit.

22 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.