Kaffemonster

Jobbansökningar

En jobbansökan blev precis ivägskickad, lite hastigt och lustigt sådär. Klockan var 23.22 när jag råkade komma över en jobbannons som bara kändes rätt – extra rätt. Yes! Tänkte jag, sittandes i sängen efter kvällsduschen, och planerade att söka jobbet direkt vid morgonkaffet imorgon.

Tills jag fick syn på Sista ansökningsdag 15/5. Fuck. Jag är inte den som skickar in sena ansökningar, men på ungefär fyrtio minuter kunde jag söka det här, eller hur? Jag söker jobb hela tiden och har hur mycket färdiga texter som helst – inga problem.

Det var inga problem, men det var ett formulär som frågade frågor, som alla förväntade sig ordentliga svar. Jag kunde inte riktigt återanvända några av de redan existerande ansökningarna. Så det var bara att kliva ur sängen igen, dra igång den låååångsamma datorn och skriva en ansökan.

På mindre än en halvtimme skrev jag den bästa jobbansökan jag någonsin har producerat. Inga omskrivningar, inget våndande över formuleringar, ingen tid att överanalysera något. Svara på frågorna, bifoga CV och ett snabbt och kort brev, skicka, skicka…

23.59 klickade jag på skicka-knappen och kände mig ganska nöjd. Och så fick jag en liten millisekunds skymt på filuppladningen, som såg ut att inte ha blivit uppladdade. Fuck. FUCK.

Jag vill verkligen ha det här jobbet. Så jag laddade upp mina dokument och skickade igen (Det gick ju bra att skicka några minuter in på dagen efter sista ansökningsdag också). Förklarade lite snabbt på första frågan att jag klantade mig, snälla ta dokumenten från det här formuläret och para ihop det med svaren från det andra formuläret. Och jag skäms inte ens. Jävla desperado skickar in två halvfärdiga ansökningar gjorda på en halvtimme.

Jag vill ha det där jobbet.

13 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.