Smycken

Krångliga halsband

I samband med att jag har packat upp flyttlådor och fått någorlunda ordning på mina grejer, så upptäckte jag att vissa av mina halsband som har varit ihopvirade är svåra att räta ut igen. De vill stanna böjda och knöliga, hur jag än rätar ut dem. Kom då att tänka på att det här kanske är fallet för de halsband jag skickar också, när de ligger i den lilla smyckespåsen under leverans. Därför tänkte jag visa hur man enkelt kan räta ut sitt halsband igen.

De generella skötselråden för alla slags smycken, även de jag tillverkar, är att undvika att blöta ner dem. Många av de material som smyckesdelar är gjorda av kan vara känsliga för vatten, speciellt om det är återkommande (som i att man duschar med smycken på eller förvarar dem i fuktig miljö). Dock så brukar de flesta tåla lite skvätt.

Det här har jag gjort med alla mina böjda halsband och de mår fortfarande bra.

1. Blöt försiktigt halsbandet i rent vatten, antingen genom att hålla det under kranen eller dutta med blöta fingrar.

2. Sträck ut halsbandet försiktigt och låt hänga rakt till det har torkat.

19 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.