Andlighet,  Kristaller,  Smycken

Hematit

Den här lilla smyckesverksamheten jag har är ett väldigt bra sätt att träna på att kliva utanför min bekvämlighetszon. Många gånger har jag begränsat mig och sagt att jag kan göra det här och det här, men aldrig det där. Det har senare visat sig att jag bara behövde ha lite tid till att vänja mig vid tanken på något nytt, och så ger jag efter direkt när någon ber om ett smycke som jag aldrig någonsin skulle göra. Det började med örhängen och sedan har det eskalerat.

De senaste avvikelserna från mig stenhårda plan var att aldrig jobba med guldfärgade smyckesdelar och aldrig någonsin köpa in färgad hematit. Gissa vad jag har ägnat mig åt de senaste två veckorna?

Hematit

Hematit är en vanligtvis underbart mörkgrå och väldigt vacker. Men hematit kan behandlas på olika sätt, så att den kan vara i alla möjliga andra färger. Regnbågsfärgad, rosa, bronsaktig, blå, silvrig, guldig…

Hematit är särskilt effektiv på att grunda och skydda. Den harmoniserar sinne, kropp och själ. Den löser upp negativitet och återger kroppen dess frid och harmoni. Den är psykologiskt stark och stärker självkänsla, överlevnadsinstinkt, viljestyrka och pålitlighet.

Det är en sten som avlägsnar självbegränsningar och stödjer tillväxt. Det är en bra sten när man vill övervinna tvångsföreställningar och missbruk.

Hematit är avstressande och stärker problemlösning. Teknisk kunskap, matematiskt och logiskt tänkande är egenskaper som stenen kan locka fram. Skyddar mot elektromagnetisk strålning.

Smycken med behandlad hematit

Nu har jag alltså gått och gjort smycken med både guldfärgad metall och behandlad hematit. Och det blev ganska fint ändå! Några av de somriga turkos-guldiga armbanden finns i webbshopen.

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.