Andlighet

Utslängd ur grupper

Helt otroligt. Inom loppet av tre dagar har jag blivit mer eller mindre utkastad från två olika facebookgrupper. Det är både komiskt och sorgligt. Båda grupperna var med andlig inriktning och jag trivs bra i såna grupper.

Nu undrar ni säkert hur illa jag egentligen betedde mig när jag lyckades bli utslängd från två separata grupper? Jag skulle vilja säga att jag inte bitchade alls, bara delade med mig av min sanning, utan att vara det minsta otrevlig ens.

Låt mig berätta.

För mig är det väldigt viktigt att människor blir behandlade med respekt och värdighet i alla lägen. Jag kopplar det behovet till den typen av ljusarbetare som jag identifierar som. (Intuitiv, empat, clairsentient, möjligtvis med inslag av blue ray energier. Om det finns intresse så kan jag vid något tillfälle förklara alla dessa “etiketter” i egna inlägg.)

Enkelt förklarat, så betyder det att det är lätt för mig att plocka upp och förstå andras känslor, både enskilda individers och gruppers. Jag kan känna energier på avstånd och plocka upp allt möjligt som gemene man inte registrerar. Om någon blir särbehandlad eller nedvärderad, med vilje eller av misstag, så känner jag ofta att det är viktigt att det får uttryckas och komma upp i ljuset. Jag kan försöka upplysa allmänheten lite om hur olika personers perspektiv kan vara. Det är ytterst sällan jag har för avsikt att nedvärdera eller såra någon, även om det också händer att jag blir riktigt arg i olika sammanhang och medvetet säger saker jag vet gör ont (jag får alltid betala för det dock, i form av egna skuldkänslor och tydlig spegling av den personens sår). Jag försöker alltid vara trevlig och saklig, i den mån det går. Jag vill inte skamma eller nedvärdera, utan bara upplysa så att folk blir medvetna om andra än sig själva.

Känslig som en empat

Nå. Händelsen i den första gruppen var en bild som postades, som jag reagerade kraftigt på av två anledningar – personen på bilden sände ifrån sig mycket smärta och bilden hade ett filter som visade blodiga sår i ansiktet. Jag (och andra empater) plockar ofta upp energier via foton. Selfies som plötsligt dyker upp i olika flöden kan vara ett helvete, beroende på hur mycket personen “sänder ut” och vad det handlar om. I många andliga grupper jag är medlem i, är det inte tillåtet att lägga bilder på människor direkt i flödet eftersom det kan trigga så många. Allt detta påpekade jag i gruppen då, och förklarade att lite av en triggervarning vore schysst, men att välja mer neutrala bilder vore väl bäst. Det finns massor av empater, inte bara jag, som mår dåligt av sånt där. Det mottogs inte bra alls, utan efter ett flertal nedvärderande kommentarer (följt av mitt försvar, naturligtvis), fann jag mig utkastad och blockad från gruppen.

Det här gjorde mig jätteledsen, mycket mer ledsen än man kan tro att en 39-åring (suck!) skulle bli av en sån sak. Oläkta sår revs upp och för mig blev det ett bevis på att om jag berättar min sanning, så får jag inte vara med. Precis den orsak som i många år har gjort att jag hållit så mycket av mig själv dold för omvärlden. Jag jobbade mig igenom en del av det och kände mig ganska bra dagen efter. Den gruppen var uppenbarligen inte rätt plats för mig.

Nästa händelse var på min födelsedag. Situationen var ungefär samma som förra gången. I den aktuella gruppen postades en skärmdump från någon annanstans, där en person bad om råd angående att hela tiden höra sin partners tankar. Personen som postat bilden frågade om det verkligen var sant eller bara skitsnack och uppmärksamhetsbehov. Det fanns ett tjugotal svar på frågan och nästan alla var mycket nedlåtande och förlöjligande – klart att det bara var skitsnack och någon som ville känna sig speciell.

Precis som gången före, hade jag för avsikt att bara låta det vara. Stängde sidan och tänkte bara låta det vara. Men gick tillbaka flera gånger, för att drivet att stå upp för någon som blir orättvist behandlad var så stor.

Telepati

Så jag berättade mitt perspektiv, min sanning, min övertygelse – att telepatiska förmågor är alldeles verkliga och att jag tror att vi alla har förmågan i oss, om vi bara vill använda den. Jag berättade att jag själv har otaliga exempel på situationer då jag själv har upplevt telepatisk kommunikation och “hört” andras (ungarnas) tankar. Det händer någon gång i månaden att dottern kommer in i det rummet jag är i och en stund senare sjunger jag på den sång hon hade i huvudet. Hon tycker att det är lite läskigt. Sonen också, när det händer att jag snappar upp något ord eller tanke som han sänder ut.

Det möttes av förlöjligande, så klart. Jag fick frågor om vad jag hade druckit och varför jag inte var världskänd om jag nu kunde läsa tankar. Jag försvarade mig, igen. Försökte förklara mitt perspektiv. Allting är energi, även tankar och känslor. Det är inte alls konstigt att man kan ta emot och tolka andras utan någon verbal kommunikation. Men om det känns som en fantasyberättelse eller om det känns fel, så måste ingen tro på mig eller min sanning. Det är helt okej att bara släppa det och gå vidare.

Jag blev ombedd att lämna gruppen, så jag gjorde det. Och sen skrattade jag. Helt otroligt. Två likadana händelser med samma utgång. Är det meningen att jag ska vara tyst om min sanning? Jag vet att många inte alls håller med mig och jag förväntar mig inte det heller. Men jag förväntar mig att bli behandlad med värdighet och respekt, även när åsikterna och livsfilosofierna går isär.

Att få vara som man är

Det är inte okej att bara få vara med så länge man håller med, håller käften och följer strömmen. Det är inte okej att bli nedvärderad och hånad om man inte tillhör mainstream whatever. Det är inte okej att få ens upplevelser förminskade, hur otroliga andra än finner dem. Och det här gäller allt, precis allt! Inte bara livsfilosofi och andlig tro, utan också politiska synpunkter, könsidentitet, sexuell läggning, yrke, fysisk och psykisk hälsa, erfarenheter, ursprung och allt vad det nu kan vara.

Alla har sitt perspektiv och sin sanning, som ingen annan någonsin kan förstå till fullo. Alla har rätt till det. Det är inte meningen att man med alla medel ska övertyga andra att ändra sig. Det räcker med att man delar sitt perspektiv och sina orsaker, ger andra möjlighet att plocka det som de kan ta till sig och sedan lämna resten. Det ger oss alla möjlighet att justera våra perspektiv och lära oss något nytt.

Senare fick jag ett fint meddelande från en okänd person i samma grupp. Det kändes bra.

25 Comments

 • Vidde

  Många på internet är idioter. Du är inte en av dem. Många gånger är du den enda vettiga, så därför blir folk sådär arga. För det är ju ett hot mot deras självbild om de måste rannsaka sig själva och se att de gjort fel. Jag brukar trösta mig med att folk reagerar med ilska första gången, men en del av dem kommer faktiskt påverkas positivt i längden. Oavsett hur mycket försvarsställning de går in i till en början.

  Personligen tycker jag inte alls det låter speciellt otroligt att folk som står varandra nära känner av varandras tankar då och då. Hur ofta hände det inte på den gamla tiden med fasta telefoner att man tänkte ringa en vän och så var vännen redan i luren när man lyfte den, utan signaler först? Mig hände det iaf. Och jag har fler exempel. Kanske förs informationen över via jordens energi? Eller så känner man bara varandra SÅ väl att man tänker likadant? Eller påverkas hjärnor av varandras alfavågor? Bara för att man inte kan tjäna pengar på det kan det väl ändå vara sant, liksom!

 • Daisy

  Grupper på fb är inte mkt att hurra för när dom bara kastar ut en, dom som har grupper tror dom äe nå

 • sofia lissmyr

  Nej vad trist att det hände dig, förstår inte vad vissa håller på med riktigt! Jag har själv råkat ut för det där och man står där som ett frågetecken och förstår typ ingenting. Hoppas du har andra grupper du trivs bra i med andlighet och sånt 🙂

 • Sofie

  Men gud så tråkigt att höra. Att bli utslängd för en sån sak. Du är i alla fall med i Länka med Kärlek och den gruppen är bäst

  • Carina Gedda

   Hej! Både underbart och tråkigt att läsa. Underbart att du försöker förklara för de som tvivlar och tråkigt när de reagerar negativt och hånar. Var det verkligen andliga grupper?!
   Jag har varit med om nåt liknande, fast inte i andliga grupper, där jag försökt förklara saker, som jag visserligen inte själv upplevt men tror på att andra gjort. Jag har inte blivit utslängd utan gått ut själv då jag känt att grupperna bara bestod av idioter 🙂

 • Mina

  Klart att man måste få vara som man är men alla kan inte acceptera det, tyvärr.
  Fint meddelande du fick efteråt och det känns som att den människan fattade det hela betydligt bättre än de andra. Fortsätt vara du precis som du är 🙂

 • Anna

  Men nä vad irriterande.. tycker ingen av anledningarna är att bli utslängd ifrån gruppen?! Vad är det för konstig administratör isåfall..jag kan inte se att du har gjort något fel överhuvudtaget.. skickar all min kärlek till dig <3

 • Michaela

  Nej du ska inte vara tyst och inte föra vidare sin sanning. Jag tycker du har gjort helt rätt i att säga hur du känner och hur allt det där påverkar dig. Jag menar du är den du är och varför ska du hålla tillbaks för? Tycker att det är riktigt omoget att du blev utkastad från grupperna, jävligt låg nivå på det hela ♥️ Fortsätt vara dig själv ♥️

 • Sandra

  Usch så arg jag blir på sånt. Vet du, var inte ledsen, det var absolut inte ditt fel. De kunde inte ta in dina tankar och var nog inte redo för det heller. Vissa grupper är bara sådana. De lever i sin värld där de vet bäst. Vet du, jag tycker du är en fantastisk människa med massor av kärlek i dig och älskar att läsa dina tankar, vi behöver inte tycka lika om allt, men det är spännande att veta mer om hur andra tänker.

  Kram min vän och strunta i dem ❤

 • Madde

  Men så tråkigt att du råkade ut för det två gånger om. tyvärr upplever jag att man måste vara “lika” för att bli accepterad fullt ut. Så intressant med allt det här. Har inte alls de förmågorna, men har tänkt flera gånger på att gå till ett medium,,, Hade så gärna velat få svar på några frågor.

 • Anna

  Så tråkigt att läsa att du blivit så illa bemött. Det måste ha känts skönt att få det där meddelandet efteråt från någon som sett hela situationen 🙂

 • Amanda Kanterfors

  Ja jösses vad ska man säga. Man får tydligen inte säga vad man tycker och tänker som du skriver. Själv tycker jag att det inte alls är konstigt med telepati då jag själ har varit med om det och själv kan få in andras känslor och humör även om dom inte alls är i närheten av mig. Ingen grupp jag tänker bli medlem i 🙂

 • Fröken Rödlök

  Det är synd när man inte får säga vad man tycker, påpeka saker som görs fel osv för att man då blir utslängd. Det är bara osäkra människor som inte vågar ha med andra människor att göra. Jättesorgligt, men roligt att du fick ett fint meddelande efteråt, av någon ur gruppen iallafall.

 • Michelle

  Men va tråkigt . Jag tyckte det var bra att du ifrån om den bilden . Sen att de kastar ut dej e deras dåliga uppförande . Det finns gränser om vad man lägger upp ja för saker o ting kan påverka så mkt andra människor mer än vad vi tror

 • Kamilla

  Vad tråkigt att du inte fick vara med längre men tänk istället att de måste vara riktigt kdåliga grupper och inget att vara med i när de gör så där. Kram

 • jessica burman

  håller med dig , alla är olika har olika saker man tror på, gillar och inte gillar. det är så fel att folk inte kan acceptera en annan människa bara för en tror på saker kanske det andra inte gör. Dock tror jag själv på adnlighet och tycker din blogg är spännande och intressant att läsa. ❤

 • Jane

  Så orättvist. Admin i dessa grupper tror dom är något och kastar folk hur dom än vill. Förstår att su blev ledsen men bry dig inte om dom, alla har faktiskt sina egna åsikter och synpunkter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.