Kaffemonster

Beviljad sjukpenning

Igår ringde försäkringskassan och meddelade att jag får 50% sjukpenning beviljat. Jag var alldeles chockad. Vad menar du? “Ja, det är klart och allting, men jag ville bara höra hur vi ska planera vidare.” Öööh… okej…

Nu när jag har fått skriftligt på allt, så vågar jag jubla. JAA!! Äntligen!!! Tamejfan!

Sedan januari (eller oktober, beroende på hur man ser på det) har jag ju bråkat med fk och bara fått avslag. Efter ett läkarbesök och förnyat sjukintyg i början av maj gjorde jag en ny ansökan om sjukpenning. Samma funktionshinder som tidigare, samma diagnoser och samma formuleringar på läkarintyget som tidigare. Nu blev det beviljat utan krusiduller. Förra gången fick jag veta att jag kan ta ett normalt förekommande arbete som inte innebär stress eller sociala kontakter. Förra gången ansågs inte kompletteringar i form av journalkopior och uttalande från både läkare och psykolog tillföra något, trots att de tydligt och övertydligt förklarade alla frågetecken.

Av det drar jag två slutsatser: Hur ens ärende hanteras beror helt på vilken handläggare man råkar få, samt att förra gången blundade de för kompletteringar och förtydliganden för att handläggaren var en barnslig jävel som inte kunde acceptera att bedömningen var fel.

Handläggaren som ringde verkade vettig. Frågade om jag ville ha möten och allt.

Jag är så lättad och tacksam. Nu behöver vi inte vara fattiga de närmaste 6 månaderna.

(Psst! Vi firar väl det här med lite rabatt i webbshoppen? Ange kod YESS för 10% rabatt på allt i butiken (utom redan rabatterade smycken). Koden gäller fram till midsommar, så passa på nu. Tänkte fylla på shoppen med lite nyheter i kväll.)

15 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.