Andlighet

Clairvoyance

Det här inlägget är det sista av fyra om hur man uppfattar kommunikation från andevärlden och universum. Idag handlar inlägget om clairvoyance, men läs gärna de andra inläggen också: clairsentience, claircognizance och clairaudience.

Clairavoyance, eller klarseende, är en medial förmåga som innebär att man ser kommunikationen från andevärlden. En person som är klarseende tar emot information från universum och andevärlden genom synen. För vissa betyder det att de kan fysiskt se andar och icke-fysiska väsen, precis som man ser människor, men det verkar vara mycket vanligare att man ser bilder i huvudet. Man har lätt för att få till sig syner (i drömmar eller meditationer exempelvis) och ens tankar generellt är väldigt mycket i bilder.

När man pratar om synskhet och medialitet, så klumpas allting oftas ihop och man kallar alla förmågor för clairvoyance. För det är så vi blir lärda och det är så vi är uppväxta. Vi får höra spökhistorier om saker som man ser med ögonen. Vi får lära oss att spöken är genomskinliga och ofta groteska och läskiga, att synska personer får visuella föraningar och that’s it.

Den här föreställningen hindrade mig mycket i början av min andliga bana. Jag hade förstått att man inte alltid såg med ögonen, utan bilder i huvudet och visualiseringar var mycket vanligare. Men inget av det kunde jag göra. Så jag var ju säker på att jag inte var medial och att jag inte kunde lära mig. Jag såg ju aldrig några bilder. Om jag såg något, så var det oftast ord. Text kommer till mig väldigt enkelt.

Det tog lång tid innan jag förstod att mina förmågor var kännande och vetande. Att när jag fick känslan av att blommorna i min inre trädgård var en viss färg eller sort, eller jag bara visste att det fanns en blåklädd varelse i min meditation, så var det min version av visualisering och de inre bilder som alla verkar ha.

Numera kan jag använda mig av klarseendet också, allra helst när jag läser av foton på folk. Men det är seendet som är min svagaste förmåga.

I kommentarerna på de tidigare inläggen har det funnits lite frågor kring vilket av dessa sätt medium använder sig av för att hämta budskap från andevärlden. Svaret är att alla fyra förmågor används av alla mediala (både de som jobbar som mediums och de som är mediala utan att ha det som yrke), men eftersom alla fungerar olika så används också förmågorna på olika sätt och i olika grad av olika personer.

Vilken som är en persons dominanta förmåga kan ofta höras på hur de pratar om det. Om någon säger att de hör guiderna säga en sak, så är det sannolikt att den personens dominanta förmåga är clairaudience. Om någon lägger kort och säger att de ser en händelse, så är personen antagligen clairvoyant. Den som har fått en kortläggning av mig, har säkert märkt att jag ofta säger att det känns som si eller så. Det är för att min dominanta förmåga är clairsentience. Det händer att jag pratar om att se eller höra också. Men oftast känner jag. Eller så säger jag att det verkar eller det är. Det är då min klarvetande sida är mottaglig.

21 Comments

  • julia

   Så intressant och måste då läsa dom andra inläggen med! Jag ser ju både i drömmar och när jag är vaken men måste vara öppen då.

 • Mirre

  Jadu, detta fick mig att tänka till om jag ser med ögon eller med bilder och ibland ser man nog allt bilder, man får tydliga syner framför sig i tanjarna

  • sandifighter

   Jag känner och jag ser mycket i bilder framför mig, jag ser tex en stridsbild och förstår då att personen känner en strid inom sig. Jag ser en fågel och kan oftast tolka fågeln och vad den står för. Jag känner av ångest, rädsla och smärtor. Samtidigt är jag i början och har ännu svårt att tolka det jag får till mig och det blir ofta lite frustrerande för mig. Jag känner av mamma, men jag får inte till mig vad hon vill. Jaf vet att det tar tid, men jag vill så mycket mer

 • Amanda Kanterfors

  Och nu har du just tagit upp min dominanta förmåga för jag får ofta syner om vad som kommer ske i mitt liv bl.a och lägger jag tarotläggning ser jag ofta saker som personen har gjort kommer göra osv. Har tillochmed hänt att jag drömt om något som kommer hända. Men det händer inte så ofta. 🙂

 • Madde

  Det här var väldigt intressant det du skriver. Jag har precis som du trott att man måste se för att vara medial. Då “alla” såg spöken och jag såg inget trodde inte jag att jag hade någon förmåga. Tror jag känner och även hör efter din beskrivning.

 • Mina

  Intressant att läsa.
  Får mig att fundera på saker jag drömmer och saker som sedan hänt. Öite läskigt måste jag säga.

 • jessica

  ja detta med att se bilder i huvudet tror jag också är mer normalt, dock har jag träffat några som faktiskt ser andligavarelser som människor. Tycker det måste kännas läskigt att se dom på det sättet som typ pojken i 7 sinnet gjorde. Dock blir man ju ofta härdad i det mesta, men i början måste det ju va otroligt läskigt tycker ja haha

 • Michaela

  Jag brukar kommunicera med andra sidan genom drömmar tror jag. Aldrig riktigt gjort det i vaket tillstånd.. Vad jag vet iallafall. Sen att jag känner att en speciell person från andra sidan försöker kommunicera med mig på olika sätt är lite en annan grej kanske.. ♥️

  • Kirsi

   För många är det så att kommunikationen mest sker genom drömmar. Dels för att vi inte har så mycket motstånd till det när vi sover. Ibland kan det ta en stund att hitta det sätt som man bäst uppfattar andevärlden. Det är ofta så subtila nyanser och variationer.

 • Jennifer

  Så intressant att läsa! Du tar alltid upp så intressanta & spännande saker, min googlehistorik är full med allt som du tagit upp de senaste dagarna haha

  • Kirsi

   Haha! underbart att mina inlägg skapar ett intresse! Jätteroligt verkligen att du har googlat på saker och hittar din egen uppfattning. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.