Kristaller

Agat

Agat är en mycket vanlig kristall och finns i många olika varianter. Det som kännetecknar agaten är det vaxartade, mjuka utseendet som ofta är randig. Färgen är mjukt vit, grå, blå, rosa eller brun, och mörkgrön när det kommer till mossagaten. Agater är ofta färgade på konstgjort väg i alla möjliga olika färger.

De olika sorterna av agat gör att egenskaperna för stenen varierar lite, men generellt gäller att agater är jordande stenar. De skänker balans, både känslomässigt och fysiskt. De underlättar vår acceptans av oss själva och bygger självförtroende. De hjälper också oss att se dolda omständigheter och uppmärksamma sådant som är till hinder för vårt välmående.

Agaten uppmuntrar till att tala sanning och stimulera minnet. Den är bra för alla sorters känslomässiga trauman och läker inre ilska. Stenen är mycket effektiv vid rening på både det fysiska och känslomässiga planet. Stärker mentala funktioner eftersom stenen förbättrar koncentration och analytiska förmågor. Bra för kreativitet och inspiration.

De smycken som finns i webbshopen just nu, består mest av färgade agater, men det går naturligtvis att anpassa alla smycken efter önskemål. Mossagat och blå bandagat till exempel, är väldigt snygga i pärlsmycken.

Jag har också lagt ut en omgång trumlade små blå bandagater till försäljning.

37 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.