Andlighet

Åskmånen är här

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Medan fladdermössen leker utanför, sitter jag och väntar på att månen ska stiga upp bakom grannhuset så att jag kan försöka fånga den härligt mörkgula färgen på bild. Även om det inte är fullmåne förrän imorgon (16/7), så ville jag ha en färsk fullmånebild.

Julis fullmåne heter åskmåne (thunder moon på engelska), antagligen för att åskoväder normalt är frekventa under juli månad.

Jag upplever att fullmånens energier den här gången är väldigt avslappnade och lite lekfulla. Precis som de fina fladdermössen som flyger runt utanför balkongen (tänk om en av dem kunde landa på min balkong och umgås en stund?)

Åskmånen handlar mycket om förberedande, mål, drömmar och planer för framtiden. Vi uppmanas att avsluta saker och se till att knyta ihop säcken så att säga, så att vi inte har något som släpar efter och hindrar framtida planer. Åskmånen kallar starkt till att drömma och att aktivt arbeta för att förverkliga våra drömmar – att släppa alla de hinder vi själva sätter i vägen.

Det här är ju så klart intressant, och jag är ytterst tacksam för att ännu en gång få bekräftelse på att mina förmågor fungerar. För fladdermössen som var så aktiva utanför balkongen tidigare kommer med budskap om att hämta visdom från drömmar och att låta drömmarna visa vägen. Den informationen kommer från Carina Solögas bok “Djurens språk” .

Fladdermus
Dina drömmar är dina verktyg, så låt drömmarna visa dig vem du är och den väg du önskar vandra. Min gåva till dig är att hämta visdom ur drömmarnas värld.
När din kropp sover är din ande fri att hämta den visdom du behöver.

Det är också partiell månförmörkelse på kvällen den 16. Redan vid 22 när månen går upp kan man se att månskivan är delvis täck. Vid 23.30 är månen så förmörkad som den blir den här gången och framåt 1 på natten är förmörkelsen över.

Förmörkelser för alltid med sig mycket känslor och mycket känslomässig läkning. Sådant som har varit i det dolda kommer upp till ytan för att bearbetas och släppas. Många skyller, felaktigt, på att förmörkelser skapar jobbiga situationer. Men det är inte så, förmörkelsen visar bara vad som behöver jobbas med, de skapar inte situationerna som uppstår.

Ta väl hand om er. Njut av åskmånen och dess förmörkelse. De båda för oss alla framåt på vår väg.
Klicka på bilderna för att komma till Bokus beställningssida för resp. bok.

22 Comments

 • Fröken Rödlök

  Men åh … det låter riktigt läskigt måste jag säga, fladdermöss är sånt jag tänker bara finns på teve… Haha… Jag blev så chockad en gång när jag var yngre och hälsade på en klasskamrat.. när vi skulle in i ett förråd flög det ut en fladdermus… mitt på ljusa dan.

 • Emma

  Hoppas du lyckades se månen. Jag försökte det förra året när det också var något speciellt med den men gick inte så bra haha

 • Anna

  Åh tack för din påminnelse, hade ingen aning att det skulle inträffa imorgon. Då ska jag ta mig ut och se om jag kan uppleva eller se något.
  jag är ganska fascinerad av sånahär saker! kram på dig kirsi ❤️

  • sandifighter

   Tänk så mycket man får lära sig från dig. Böckerna är suveräna, jag har blommans och djurens, men inte kärlekens språk ❤
   Lite spännande är det när du bekräftar korten jag får fram, visste inte detta om denna måne, ska ta och skriva ner det. Kortet jag drog i går handlade om att jaga energi, att det var en perfekt tid att avsluta något eller starta upp med något nytt ❤

 • Mina

  Detta med åskmånen är riktigt spännande och något jag aldrig tidigare hört talas om.
  Här åskade det som bara den i går så nog åskar det en del under juli 🙂
  Det är så intressant att denna måne handlar om drömmar och planer för framtiden, blir så nyiken på att veta ännu mer om det 🙂
  Tack för ett spännande inlägg 🙂

 • Lillan Kind

  Vilket intressant inlägg! Jag tycker att allt som har med månen att göra är spännande att få veta mera om. Det verkar stämma bra det här med åskmånen, för just nu handlar det faktiskt mycket om förberedande, mål, drömmar och planer inför framtiden.

 • Madde

  Har inte heller hört ordet åskmåne. Så intressant, många är så påverkade av detta med månen. Själv känner jag ingenting.

 • JESSICA

  men vad intressant, fladdermöss brukar ja se ofta under perioder under sommaren faktiskt i alla fall dom senaste åren innan dess hade jag aldrig sett fladdermöss.

 • Amanda Kanterfors

  Måste först bara säga att det var en fin bild du tog. Tack för de orden om drömmarna ska ta till mig de. Jag misstänker att jag nu tack vare detta inlägg kan förstå budskapet i min dröm jag hade när jag sov 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.