Andlighet,  Ritualer

Månvatten

I många av de kretsar jag hänger i är fullmånen och dess energier ganska heliga. Själv älskar jag fullmånen (månens alla lägen, egentligen) och de senaste halvåret eller så har jag ägnat mig åt att göra månvatten vid fullmånen.

Vad är månvatten?

Månvatten är vanligt kranvatten som får stå ute i månljuset och laddas med månens energier. Förutom månljus, så behöver månvatten laddas med ens egna energier och avsikter.

Man kan välja precis vad man vill att månvattnet ska ha för syfte och med vilken slags energier man vill förse vattnet med. Man kan skriva en lapp med önskemål (som pengar, kärlek, lycka osv.) som man fäster på eller lägger under behållaren med vatten. Vissa smyckar behållaren eller utrymmet runt flaskan med blommor och vackra saker. Man kan lägga kristaller i eller runt behållaren (notera dock att vissa kristaller är giftiga och andra skadas av vatten).

Hur gör man månvatten?

Det som behövs är:

 1. En klar behållare med lock – en glasflaska brukar vara bra
 2. Vatten
 3. Eventuella kristaller
 4. Eventuella dekorationer
 • Fyll behållaren med vatten.
 • Ta några djupa andetag för att centrera dig själv och connecta med Universum och Moder Jord.
 • Sätt din avsikt, vad ska vattnet vara till för, vad ska det göra?
 • Håll händerna på båda sidor av flaskan och låt universums energier flöda.
 • Tänk dig att du laddar vattnet med precis det som är din avsikt.

Om du vill, kan du också:

 • Skriv en lapp med vad vattnet ska laddas med och fäst på flaskan
 • Lägg kristaller i eller runt flaskan
 • Dekorera flaskan

Ställ sedan flaskan utomhus eller i fönstret, så att fullmånens ljus når den. Låt stå över natten.

Jag brukar välja att vattnet ska hjälpa mig att älska mig själv. Så det är de energierna jag överför till vattnet. Flaskan eller flaskorna får sedan stå bland alla mina kristaller och ibland dekorerar jag lite med blommor. Ibland skriver jag ett litet önskebrev som jag ställer under flaskan. Det har får sedan stå i två nätter – från dagen före fullmåne till dagen efter.

Det finns de som hävdar att månvatten absolut inte får röras av solsken, men för mig är det ologiskt. Månen har redan laddat mitt vatten, solen kan inte få det oladdat. Om jag häller kaffe i min kopp och sedan fyller på med mjölk, betyder inte att jag inte har kaffe i min kopp.

Var medveten om att glasflaskor i solsken kan vara en brandfara.

Vad används månvatten till?

Månvatten kan användas till allt som vanligt vatten används till. Jag dricker mitt vatten. Förvarar det i kylen tills jag har druckit upp allt. Många använder månvatten till speciella ritualer och besvärjelser. Man kanske vattnar sina blommor med det eller lagar mat med det. Kanske häller man det i badet när man vill ta extra hand om sig själv.

 3 Comments

 • Amanda Kanterfors

  Jag har aldrig hört om månvatten men jag vill själv känner jag prova det. Nu är det ju redan kväll och så men till nästa gång. Kan man ta vanligt glas? Jag har nämligen ingen glasflaska. Jag har mixer som är genomskinlig, funkar det? Jag brukar bli väldigt pigg och ha svårt att sova när det är fullmåne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.