Kaffemonster

Lördagsplaner

Med persiennerna neddragna har jag spenderat lördagmorgonen sådär härligt avskärmad från omvärlden. Jag vet inte vad det är för väder, vad som händer eller om det ens finns andra människor där ute. Det är bara jag, mina tankar och en kaffekopp vid datorn.

Trots isoleringen har jag planer på att uträtta mycket under dagen. Min lista på saker jag vill skriva och saker jag vill dela med mig av är ganska lång just nu. Så planen är att lägga åtminstone fem inlägg på schemalagd publicering och fotografera en hel massa smycken och annat som ska visas upp.

Så vad är det första jag gör, när det kommer till en sån fullspäckad dag? Jag gör det jag alltid gör, när något ska bli gjort – prokrastinerar. Och just nu ser prokrastinering ut som så, att jag skriver ett inlägg som inte alls var planerat någonstans.

Idag vill jag visa upp min nya lägenhet (nå, ny och ny, vi har bott här i tre månader). Fast jag kan inte riktigt visa upp min lägenhet eftersom det är fult och oklart överallt. Så jag ska visa lite detaljer och sådant som har kommit i ordning.

Mitt hem

Vi börjar väl där jag sitter framför datorn. Tidigare har jag alltid varit noga med att ha datorn vid skrivbordet, så att jag sitter bra och inte får ont i axlar och nacke, men efter flytten bor datorn på köksbordet och det fungerar bra.

Köksmöblerna köpte jag på Stadsmissionen för 275 kr för en massa år sedan. De var sådär härligt 70-talsgröna när jag köpte dem, men för att bespara min dåvarande man en hel hjärtattack, så målade jag dem gråa. Även om jag är jättenöjd med den gråa färgen, så önskar jag ibland att den gröna färgen var kvar.

Kvarlevorna från min fullmåneritual/besvärjelse står kvar på bordet, men annars brukar jag gärna ha lite växter, ljus och en rökelsehållare på bordet.

I hallen har vi det vitt. Här står alla smycken, stenar och annat som för tillfället finns till salu.

Alla behöver ha en miljon tygpåsar. Ser nu att det saknas en 5-6 av de bästa. Var är de nu då?

Vi har två toaletter, en detalj som ungarna är jättenöjda med. En annan detalj som ungarna älskar, men som jag finner lite komisk och onödig, är de tre duschmunstyckena. För att tre är en lagom siffra.

Ungarnas dörrar törs jag inte öppna. Man vet aldrig vad det är som bor i de rummen. Så vi går vidare till det rum som i vissas ögon är vardagsrum, men som hos oss är mitt sovrum. Mer specifikt det hörn som är mitt favoritställe. Det enda hörn i rummet som jag är nöjd med just nu.

Min fåtölj, mina växter, mina prylar. Älskar dem.

Ni ska få se bokhyllan och smyckesverkstaden sen när de är klara. Och sängen sen när jag har bäddat och fått upp saker på väggarna. Men jag kan visa min ljuslåda och min kristallsamling, som just nu inte har någon bättre plats än sängbordet.

Postade dessa bilder i ett par grupper på fb och fick 1360 respektive 730 likes och massor med kommentarer. Folk är galna i välorganiserade lådor, tydligen.

Fler bilder finns på mitt instagramkonto https://www.instagram.com/kirsilaa/.

 16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.