Andlighet,  Ritualer

Barfota i regnet – kontakt med Gudinnan

En kväll för någon vecka sedan, när jag var mitt inne i min depp-dipp, satt jag hemma och var arg och ledsen. Mest utan uppenbar orsak, precis som det brukar vara när jag mår dåligt. Jag var bara allmänt less på exakt allting. Hade mens, hade ont och jobbigt och ogillade precis allt med världen och allt med mig själv.

Det började ösregna, när jag satt där i min fåtölj och gnällde om allt det till en vän över internet. Det var verkligen ett sånt där hällregn, som bara susar högljutt i luften och forsar nedför gatorna. Jag ville genast gå ut och njuta av det. Så naturligtvis satt jag kvar i min fåtölj och förbannade det faktum att vi inte bor mitt ute i ingenstans, så att jag kunde gå ut och uppleva hällregn utan att behöva klä på mig.

Då kände jag den där envisa dragningen i mig som jag har kommit att förknippa med kommunikation från mina guider. En tydlig uppmaning. Gå ut i regnet och det kommer att bli bra.

Okej då.

Jag slängde på mig en gammal klänning som jag numera använder lite som nattlinne och gick ut i sensommarnatten.

Barfota i hällregn. Först på varm asfalt, sedan ut på gräsmattan.

Det som kallas att jorda sig var alldeles kännbart i den stunden. Kontakten med det plaskande blöta gräset sände kraft upp genom fötterna medan all ilska och irritation rann av med det ljumma regnet. Förändringen i mitt mående var nästan ögonblicklig, två-tre steg ut på gräsmattan. Några djupa andetag för att rensa huvudet och jag kände hur hela mitt väsen skiftade och “klickade i” det naturliga tillstånd som är kontakten med Universum, Moder Jord och Gudinnan.

Andas in. Andas ut. Vilken frihet. Vilket nöje det var att gå runt på gräsmattan, i det sköna mörker som är en julinatt och njuta av ett härligt, varmt sommarregn. En granne var uppe och glodde otrevligt i fönstret. Ropade dit frugan också, så båda två stod och glodde dömande. Men jag kände Moder Jord, så oförstående grannar var inget bekymmer.

När jag kände mig klar med min spontana och välbehövliga jordning gick jag in och då kom nästa impuls – en reningsritual i duschen.

Jag har tidigare skrivit ett inlägg med recept för renande örtbad, men nu har vi ju inget badkar, så jag fick göra en liten skål istället. När jag hade duschat som vanligt, renade jag mig med den lilla skålen örtvatten.

Jag blev också guidad till en liten välsignelse genom att dutta olja på kroppen. Gudinnan guidade och visade precis hur jag skulle göra för att det skulle bli bra. Och bra blev det.

Jag är så tacksam.

(Och ja, jag vet att vissa tycker att jag är helt galen som betraktar en del av de tankar, känslor och förnimmelser jag har som någon annans. Men att ha den tro jag har och de sätt jag har är ett aktivt val jag gör för att kunna må bra. Jag mår bra av att tänka så. Det är okej att tycka att jag är galen och lever i en värld av illusioner och psykisk sjukdom, men håll tyst om de åsikterna här.)

26 Comments

 • Diana Saelöen/fibrolivet

  Älskade Kirsi! Jag tycker att du är helt underbar som lyssnar. Om det är Gud, Gudinnor eller guider eller egna tankar spelar inte så stor roll så länge du lyssnar och mår bra av det. Strunt i alla som dömer, de förstår inte och… är jag säker på, saknar och är avundsjuka på det du har.
  Jag är själv djupt troende, på ett helt annat sätt än du kanske och folk försöker i land få mig att sluta tro… det har de ingenting för.
  Så låt oss fortsätta lyssna till de röster som leder var och en av oss❤️❤️

  • Kirsi

   Fina Diana, tack så hjärtligt för din underbara kommentar. Jag känner mig älskad och förstådd när du skriver så fint. Tack. <3 Kram.

  • Madde

   Det där med att jorda sig lärde jag mig på stresshanteringskursen på jobbet. Absolut inget konstigt alls. Efteråt förstod jag varför jag älskar mitt vardagsrum. Det är såå jordat. Inte alls konstigt.

 • Becka Lindhe

  Usch jag känner igen mig i dina dagar, jag har många såna dagar men vet typ aldrig vad jag ska göra… Jag lägger mig alltid i sängen och försöka vila eller prata med min sambo för att bolla med henne vad det egentligen är som tynger mig…

  Men vädret gör också så mycket, man blir lätt ledsen och deppig när det är skit väder ute 🙁

  • Kirsi

   Ibland är det så, att man bara behöver lägga sig i sängen och vila bort måendet. Andas igenom det. Eller lista ut grundorsaken på olika sätt. Skönt att du verkar ha en förstående sambo som ställer upp och hjälper dig. <3

    • Sandifighter

     Jag tycker du är helt fantastisk som lyssnar och uppmärksamar det de säger, du är där jag vill vara och har så otroligt mycket kunskap i dig. När min mamma levde sprang hon och jag ofta ut i regnet, efter att jag berättat detta för dottern så gör hon samma. Det tar bort en sorts oro i henne säger hon. Jag har inte gjort det på länge, men kanske att jag ska följa med dottern någon dag ❤

  • Hannas krypin

   Stirrande grannar låter som de grannar vi har (ett pensionärer, annars har vi bra grannar) som alltid blänger på oss. Men vad underbart att du kom ut i regnet och kunde känna hur allt bara rann av dig. Underbart!

 • Sanna

  Åh ibland är det bara så härligt att gå ut i riktigt spöregn där det inte gör något om man blir dyngsur för att man inte ska någon annanstans!

 • Moa Larsson

  Får alltid så fina rysningar i kroppen av ditt sätt att skriva. Hur jordnära allting är, och hur allt som jag annars inte tror på blir så självklart. Fint att få kika in här igen!

  • Kirsi

   Tack fina du för den här otroligt vackra kommentaren. Den får mig att känna att jag har något att ge. <3 Tack. Kram.

 • Amanda Kanterfors

  Det är så skönt när guiderna säger åt en hur det ska bli bättre och angående dina grannar varför ska folk titta om att titta på folk om du nu vill gå ut i regn så ja, då gör du det. Men bra att du inte bryr dig om dom 🙂

 • Yela

  Jag tycker de är så otroligt fint när man hittat en tro man mår bra av❤️ Förstår verkligen inte varför folk ska ifrågasätta och bekymra sig över andras tro så skakar alltid av mig de kommentarerna. De viktiga är ju som du säger att man mår bra!

 • Sofie

  Vad bra att du gjorde det du kände för, härligt att det blev bättre. Jag brukade springa ut med min fotboll så fort det regnade, älskade att spela fotboll i regn förr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.