Kaffemonster

Skafferiet – förpackningsfri butik!

I förra veckan besökte vi en butik som är helt ny för mig. En vän skulle reda ut något felköp och vi (dottern och jag) följde med. Det visade sig vara ett mycket bra beslut – för det var en underbar butik jag fick upptäcka.

Skafferiet är en butik som ligger i Saluhallen Slakteriet i Västerås hamnområde. Det är en förpackningsfri butik, vilket innebär att det inte står plast uppradat på hylla efter hylla. Istället finns det stora, vackra behållare från vilka man häller upp den mängd man vill ha i sin egen behållare (som tas med eller köps på plats). På så vis kan man undvika onödiga förpackningar och spara på miljön. Man får också helt fritt välja hur mycket man vill handla och är inte begränsad till förutbestämda förpackningsstorlekar, alltså behöver man inte slösa pengar på att handla onödigt mycket och riskera att behöva slänga något.

För att vara en (till ytan) liten butik, så fanns det ett förvånansvärt stort utbud av varor. Mjöl av olika slag, socker och baktillbehör, massor av gryner, pasta och ris, fler sorters baljväxter än en vanlig matbutik, oljor och olika sorters vinäger, kaffe och te, och kryddor är vad som finns i matväg.

Sedan finns det också hygien- och hushållsprodukter som fasta och flytande tvålar, schampo- och balsamkakor, tvätt- och diskmedel, tandborstar, sugrör, bivaxljus och bivaxdukar. På Skafferiets hemsida kan man ladda ner en fullständig produktlista.

Nästan alla produkter som finns hos Skafferiet är ekologiska och de letar aktivt efter sätt att stödja lokala producenter och odlare. Man kan vara trygg i att veta att de varor som man handlar hos dem innehåller så lite tillsatser och onyttigheter som möjligt.

Jag blir bara så lycklig av sånt här. Tänk att jag inte visste att butiken existerade tidigare. Vid vårt besök köpte jag en balsamkaka (älskar mitt hår nu!) och en härlig luffa-kudde.

Åk dit och handla lite du också, vi behöver alla stödja den här sortens vettigt tänk!

21 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.