Andlighet,  Ritualer

Kraftpaket

Ofta får jag frågor från försiktiga nyfikna och nybörjare inom andlighet om hur man ska göra och vad man ska använda. Det är en djungel där ute och det finns så många olika valmöjligheter att ibland blir man stressad bara av det och låter då helt bli att skaffa sig de verktyg man skulle vilja testa.

För att underlätta för alla nybörjare (och andra också) har jag gjort några olika kraftpaket. Dessa är främst menade för den som är intresserad av att aktivt och medvetet testa effekten av ljus, rökelser och kristaller – det vill säga, inte bara tända ett ljus för att det är mysigt och kanske doftar gott, utan att tända det med avsikt att åstadkomma något.

Hittills har jag gjort fyra olika sorters paket, men de kan så klart ändras allt efter behov och önskemål. Priserna är satta efter vad allting kostar i inköp, så det är i princip bara material-/produktkostnaden man betalar för. Stundtals finns det färdiga kraftpaket tillgängliga i webbshoppen, men oftast kan de beställas och skräddarsys via meddelande till mig på valfritt sätt.

Små kraftpaket

De små kraftpaketen finns i två varianter, men det finns planer på fler färger/användningsområden. Kraftpaketen är sammansatta speciellt för att ta bort negativitet, höja vibrationerna och/eller tillföra (själv)kärlek. De kan användas vid meditation, ritualer/ceremonier eller om man bara vill ha en känsla av klarare och luftigare atmosfär i ett rum.

Båda små kraftpaketen innehåller Palo santo, som är en doftande bit ved från ett Sydamerikanskt träd som anses mystiskt och heligt. Vedbitarna plockas från naturligt fallna grenar (så ingen skog bör ha skövlats för att tillverka dessa) och pinnarna används sedan som rökelse i olika sammanhang. Tänd pinnen och låt den brinna en stund innan lågan blåses ut. Medan rökelsen pyr ska man försiktigt röra den runt i det utrymme eller runt de personer/saker som ska renas. Palo santos rök renar och höjer vibrationerna väldigt lätt.

Det finns också två stearinljus i de små paketen. Dessa kan tändas var för sig eller tillsammans. Det viktiga är att ha för avsikt att ljusen ska underlätta för kärlek till dig själv, lugna jobbiga tankar och känslor och/eller ta bort negativitet.

Sedan skiljer sig de små kraftpaketen åt enligt nedan.

Upplyftande – svarta/gråa ljus

Ha för avsikt att de ska rensa ut all negativitet i rummet eller ur sakerna och personerna i rummet, så kommer ljusen att arbeta med det under tiden de är tända. Svart och grå är en färg som används till att förvisa negativitet.

En bit ametist är inlindat i metalltråd så att det kan hängas på valfritt ställe. Ametisten hjälper oss att släppa taget om oro och negativa känslor. Bär den som en skyddande amulett mot negativitet och stress. Den öppnar vårt sinne för inre stillhet, intuition och meditation.

Pentagrammet står för lite olika saker beroende på vilken trosuppfattning man fokuserar på. I det här paketet ingår det av tre orsaker – som symbol för planeten venus och dess feminina, kärleksfulla energier, som symbol för de fyra elementen och själen och för att förvisa negativitet och inhämta positivitet.

Självkärlek – rosa ljus

Ha för avsikt att de ska underlätta för kärlek till dig själv och att lugna jobbiga tankar och känslor, så kommer ljusen att arbeta med det under tiden de är tända. Rosa är en färg som används bland annat för kärlek, självkärlek och vänskap, men också för att lugna och hjälpa vid psykisk och fysisk ohälsa.

En bit fluorit är inlindat i metalltråd så att det kan hängas på valfritt ställe. Fluoriten är till för att bistå känslokroppen i att bearbeta känslor och att släppa känslomässiga trauman och sår. Kristallen filtrerar bort negativ energi, så att självkärleken får utrymme. Den lugnar i kaos och skapar en harmonisk atmosfär.

Gudinnan står för den gudomliga kraften i oss alla. Den hjälper oss att inhämta kraftfull feminin energi från den gudinna som är Moder Jord och som är en del av oss. Gudinnan påminner oss om att vi alltid har en egen kraft och förmåga att skapa det liv vi vill ha.

Mellanstort kraftpaket

Beskydd och harmoni i hemmet

Det mellanstora kraftpaketet fokuserar på att rena bort tunga energier och tillföra kärlek, ljus och lugn. I det finns palo santo av samma anledningar som ovan. Paketet innehåller lavendelblommor för lugn och harmoni, men också för att lavendel är en renande och läkande ört. Lavendeln tillför gudomligt maskulina energier i form av beskydd.

Tre råa bumlingar av rosenkvarts, bandametist och bergkristall finns med. Ametisten beskyddar, löser upp ilska och irritation och hjälper oss att släppa taget om negativa känslor. Rosenkvarts är en sten som uppmuntrar villkorslös kärlek. Den renar och öppnar hjärtat på alla plan och skänker djup inre healing. Den är lugnande och tröstande. Bergkristallens främsta egenskap är dess förstärkande effekt. Använd den tillsammans med andra kristaller för att förstärka deras energier. Den absorberar, lagrar, frigör och reglerar energi. Den löser upp energiblockeringar och är en utmärkt allmänhelare.

Två koner nag champa-rökelse för att använda vid tillfällen då luften känns tung och man vill höja energierna lite. Ställ dem på eldfast underlag innan de tänds. Blås ut lågan så att rökelsen glöder och pyr.

En bunt vit salvia används till att rena ett utrymme, en person eller en sak. Bunten måste separeras från palo santo-stickan och kan användas som den är, eller så kan man klippa upp snöret och försiktigt ta loss ett blad och använda dem lösa. Öppna fönstret innan salvian tänds. Låt den brinna en stund innan lågan blåses ut. Ha sedan för avsikt att rena bort alla energier som inte längre behövs, som inte är välkomna och som inte hör hemma där. Man behöver inte uttala något mantra eller så, men för vissa är det enklare. För runt salviabunten på det sätt som känns bra, runt om i hela utrymmet och låt de oönskade energierna gå ut genom fönstret med röken.

Till sist finns det också en liten gudinna som kraftsymbol och en liten bit rå ametist för beskydd.

Allting är samlat i en kopparfärgad plåtburk, som är jättebra att både förvara palo santon och salvian i och använda som “askkopp” när man går runt och renar.

Stort kraftpaket

Självkärlek

Det stora kraftpaketet är ganska likt det föregående. Här finns rökelsekoner, palo santo och salvia. Här finns lavendel, lite mer än i förra kraftpaketet, och här finns en gudinna och en bit rå ametist.

Det som skiljer det stora paketet från mellanpaketet är att det här innehåller både en trumlad och en rå rosenkvarts. Och att rosenkvartsen uppmuntrar till villkorslös kärlek, vet vi sedan tidigare. Den drar också till sig ny kärlek, återställer balansen i befintliga relationer, stärker empati och gör det lättare att att acceptera nödvändig förändring. Stenen lär oss att älska oss själva och uppmuntrar självförlåtande, acceptans och självtillit.

Fem små bergkristaller finns där för förstärkning, läkning och allmänt lugn. Två små hematiter för att lösa upp negativitet och stärka självkänsla, överlevnadsinstinkt, viljestyrka och pålitlighet. Det är en sten som avlägsnar självbegränsningar och stödjer tillväxt.

Slutligen finns det också ett litet rosa ljus att använda precis som beskrivet i det lilla, självälskande kraftpaketet.

Också allt detta är samlat i en kopparfärgad plåtburk som fungerar bra till både förvaring och användande av rökelserna.

16 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.