Psykisk ohälsa

Mörker och ljusglimtar

Under ganska lång tid nu har jag inte alls orkat engagera mig i bloggen. Depressionens och utmattningens klor har hållit hårt i mig. Värdelöshetskänslorna likaså.

Jag har funderat mycket på vad jag vill göra med bloggen och åt vilket håll den har varit på väg. Så mycket är tydligt att jag inte gillar hur den har blivit, eller hur min inställning till bloggen har blivit. Jag har jämfört mig mycket med andra och försökt få min blogg att passa in i ramarna för “hur saker ska vara”. Då har allting tappat sin gnista och bara blivit framtvingat och oäkta. För vem är det egentligen jag skriver? Och varför?

Jag skriver främst för min egen skull. För att ha utlopp för det tankar som färdas i ljusets fart och gör det trångt i huvudet. Jag skriver för mina läsare, de som genuint vill läsa. Jag skriver för de som behöver läsa, och ta del av kunskap och erfarenheter som jag kan dela med mig av. Och det har jag lite glömt längs vägen, tror jag.

Och så har min deppighet förstorat upp allt det. Och värdelöshetskänslorna har kommit farandes som sprallig hundvalp som vill hoppa upp och hälsa och gosa.

Värdelöshetskänslorna ja. De jävlarna. Konstruktioner av förgångna sår. Summan av dåtidens nedlåtande erfarenheter. De klamrar sig fast, de jävlarna.

Men som alltid annars, verkar jag leva två tidslinjer samtidigt. Det finns så mycket positivt i omlopp, mycket som jag gärna skulle skriva om, om jag bara hade orken. Det finns en hel hög med påbörjade inlägg igen, som jag har gjort för att koma ihåg allt jag vill skriva om.

En av de senaste ljusglimtarna var ju besöket i Örebro i fredags för att träffa Sandra. Det var en mycket trevlig dag och jag är väldigt glad över att äntligen träffa Sandra. Vi har hängt på internet och i bloggvärlden ett tag, men i fredags var första gången vi sågs fysiskt. Nu har jag redan skrivit trehundra ord här, så jag orkar inte berätta mer ingående om dagen. Sandra har dock ett bra inlägg om det.

Nu börjar en tid då jag inte riktigt får vara ifred och återhämta mig. Utvecklingssamtal och läkarbesök hit och dit. Stående psykologmåndagar och möten med diverse instanser. Det är dessutom dags att besöka olika gymnasieskolor på deras öppet hus, jag har ju en dotter som ska börja gymnasiet i höst. Tänk, va? Snart har jag TVÅ vuxna barn. Ikväll ska vi på det första besöket. Varken jag eller dottern är motiverade att åka, så vi bestämde oss för att äta på Spicy Hot i samband med att vi är i stan. En morot för oss båda.20 Comments

 • Emma

  Fy vad tråkigt för dig att du mår så dåligt ! Jag hoppas de blir bättre och att du får den hjälp du behöver!

  Försök att inte jämföra dig och din blogg med andra det kan lätt få en att må ännu sämre. Jag tycker iallfall att din blogg är riktigt bra❤

 • Therese Carlsson

  Det är klart att man ska skriva sin blogg som man själv vill och du ska kunna skriva när du vill. Det är helt ok att inte skriva blogg när man inte mår bra. Släpp den och fokusera bara på dig och kom tillbaka när du mår bättre och att du känner att du orkar skriva =) ta hand om dig

  • Diana Saelöen

   Hej Kirsi! Jag blev uppriktigt glad när jag såg att du kommenterat i LMK. Jag har saknat dig och det är mest de bloggarna jag hinner med att läsa. Jag är ledsen att du mått så dåligt och har så många värdelöshetskänslor, jag vet att vad jag skriver här inte kan hjälpa dig upp ur din depression men jag vill ändå skriva att det du skriver om inte är värdelöst utan för många av oss väldigt intressant och uppbyggligt. Så när du känner för det och orkar, fortsätt din inslagna väg med ditt skrivande.

   • Sandifighter

    Din blogg ska vara på ditt sätt och ingen annans, för du är du och ingen annan, det är just det som gör oss unika. I bland tar det stop, så är det bara. Tror vi jobbar för hårt med hur vi tror att andra vill att vår blogg ska vara att vi glömmer bort oss själva. Så ska det ju inte vara, vi ska skriva helt utifrån vårt eget vi ❤
    Kram på dig min fina vän ❤

 • Linda Odelmar

  Hoppas det känns bättre snart, tror man ska låta bli att jämföra sin blogg med andras, min blogg är personlig, gillar inte andra det så kan de läsa någon annans blogg..jag bloggar mest för att jag gillar det och det är roligt och inte för att stressa över bloggen eller tvinga mig att skriva när jag mår dåligt..då behöver man ta paus och vila..

 • Anna

  Hoppas att du snart mår bättre finaste du. Viktigaste när man bloggar tycker jag att man gör och bygger upp bloggen till sin egen och sen utgår där ifrån, det märks så väl när en blogg bara finns “för att finas” operosnligt och oinspirerande inlägg väcker inte mina intressen tyvärr. Du har en jättefin blogg. Kram!

 • Sanna

  Vad tråkigt att läsa att du känner såhär! Dock Förstår jag precis hur det känns när de där dumma känslorna & tankarna tar över… och vi är inte värda dom! Stor kram till dig!

 • Mina

  Det är så viktigt för att tycka att det är kul att man just skriver om det man själv vill i sin blogg. Känner så igen mig i det du skriver och jag är lite på samma plats när det gäller bloggen. Jag vill för mycket och jag vill framåt men det blir lite som att jag tappar bort mig själv i bland.
  Ta hand om dig själv fina du och gör det du mår bra av ❤ Kram ❤

 • JESSICA

  men åh fina du , din blogg är faktiskt en av mina favoriter ju. Tipsade faktiskt en kompis till mig om din blogg för någon vecka sen <3 fått så många intressanta läsningar på din blogg, fortsätt bara skriva om det du brinner för älskar verkligen din blogg <3

 • Mirre

  Andra bloggen udag som skriver om Sandi och hon är en så trevlig bloggare så henne kan man gott uppmärksamma

  Hoppas att ny energi ska finnas snart och att du får må bättre, härligt med några rader från dig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.