Andlighet,  Smycken

Solarplexuschakrat

Jag har tidigare skrivit inlägg om rotchakrat och navelchakrat. Läs gärna dem också, speciellt om begreppet chakra är nytt för dig.

Som jag tidigare har nämnt, så har vi sju stycken chakran. Detta inlägg ska handla om kroppens tredje chakra – solarplexuschakrat.

Solarplexuschakrat har färgen gul och sitter en bit ovanför naveln, en handbredd eller två. Det är här självkänslan sitter.

Solarplexus står för vår personliga makt och förhållandet till oss själva. Vilja, handlingskraft, ansvarskänsla och krishantering hör också hit. Självförtroende och mod är också uppgifter som hör till solarplexus. Egot, identitet och självbild likaså.

Intuitionen, magkänslan, hör också solarplexuschakrat till. När chakrat är i balans har vi lätt för att höra vår inre vägledning.

Obalanser i detta chakra kan visa sig som ätstörningar, tarmbesvär, magsår, diabetes, leverproblem, bekymmer med bukspottskörteln och hela matsmältningssystemet.

Ett överaktivt solarplexuschakra gör att man reagerar väldigt lätt. Man blir lätt arg och utåtagerande, skyller gärna på andra och vill inte ta ansvar. Perfektionism och dåraktighet, som i att ta onödiga risker är också tecken på överaktivitet.

Ett underaktivt solarplexuschakra leder till passivitet och dålig självkänsla. Det skapar oro och gör oss rädda. Misstro mot andra är också vanligt. Och att man inte alls hör sin inre röst, sin inre vägledning eller att man inte vågar lita på det.

Balansering kan, precis som med andra chakran, göras på många olika sätt. Man kan omge sig med färgen. Ställa fram gula blommor – exempelvis solrosor – hemma, klä sig i gult eller äta gul mat. Eftersom solarplexuschakrats element är eld, kan balansering åstadkommas genom att sitta vid en eld.

Det finns så klart stenar för detta chakra också. Citrin, tigeröga, pyrit och ökenros är några kristaller som hjälper bra.

Jag har gjort smycken för solarplexuschakrat också. Halsbandet är av naturvitt hampasnöre och citrinpärlor och armbanden på bilderna är av citrin och tigeröga, och citrin och howlit.

Chakrasmycken finns att köpa i shopen.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.