Andlighet

Lördagskort – nymåne 999

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Imorgon är det nymåne. Nymånen står för nystart, pånyttfödelse. Numeriskt står morgondagens datum för både avslut (9 9 18 = 9 9 1+8 = 9 9 9) och för nystart (9 9 2018 = 9 9 2+0+1+8 = 9 9 11 (1+1=2)), där 9 är slutet och 11 är början.

Nymåne 999 symboliserar slutet av en period, slutet av en era. Det är dags att avsluta något, eller lämna något. För många har detta avslut varit i görningen större delen av sommaren och det är nu dags att ta det slutliga, avgörande steget.

Men ett avslut är också alltid en början, vi får inte glömma det. Vi människor har för vana att göra motstånd mot avslut och mot att släppa sådant som vi är vana vid. Det är naturligt, speciellt när avslut ofta är väldigt smärtsamt, men det hindrar också oss från att se framåt och se det nya som börjar i samband med slutet.

Det här blev väldigt tydligt för mig när jag gjorde kortläggningen tidigare idag. Våg efter våg av kollektiv rädsla kom över mig. Ovilja att släppa det förgångna på grund av rädsla för det vi inte ser eller vet.

Istället för ett kort, hamnade det två kort i läggningen – också symboliskt för dualiteten som hela detta år färgas av. Ett avslut, samtidigt med en början.

Det första kortet, Courage, syftar inte bara till att modigt gå igenom de svårigheter som ett avslut ibland innebär. Det uppmanar också oss att ha mod att inte ge upp. Ha mod att stå upp för oss själva och vår sanning. Att modigt stå stadigt när det gungar runtomkring.

För på ett eller annat sätt går vi alla igenom ett avslut just nu.

Det kan vara känslomässigt, kanske är det gamla tankemönster och beteenden som vi nu är färdiga med och behöver lämna bakom oss. Det kan vara så att vi ska lämna jobb, förhållanden eller människor som inte längre hör hemma i våra liv.

Det kan vara ofrivilliga avslut eller medvetna val. Vissa är smärtsamma eller skrämmande, andra glider förbi obemärkt och smidigt.

Hästen på kortet är viktig, det är den som syns tydligast just nu. Och som ni säkert redan vet, så gillar jag att slå upp djur i Solögas bok “Djurens språk”.

Så här står det om hästen:

Mod. Mod att gå igenom och att gå vidare.

Och där kommer andra kortet in och påminner oss om att det är dags att gå vidare. Det är möjligt att gå vidare. Fortsätt att kämpa.

Även om vi känner oss förkrossade och utmattade, är det viktigt att komma ihåg – att veta – att även detta tillstånd är tillfälligt. Vi har alla förmågan att gå vidare. Vi ska absolut bearbeta och låta saker ta tid, tillåta oss att sörja eller glädjas. Men vi ska alla gå vidare.

Det här är en början. Nymåne, nystart. Vi kan tryggt tillåta oss att nyfiket se framåt och vara öppna för det nya.

Svanen kommer med inspiration och hänvisningar till musik, och fågel som den är, så har den budskap om tillit och självförtroende.

 

*

För information om hur du kan få en personlig kortläggning, se Priser & bokning i menyn högst upp på sidan.

 

*
Klicka på bilderna för att komma till Bokus beställningssida för resp. bok.

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.