Andlighet,  Smycken

Hjärtchakrat

Jag har tidigare skrivit inlägg om rotchakrat, navelchakrat och solarplexuschakrat. Läs gärna dem också, speciellt om begreppet chakra är nytt för dig.

Kroppens fjärde chakra, räknat både uppifrån och nerifrån, heter hjärtchakrat och finns i mitten av bröstkorgen, i höjd med hjärtat.

Grön är färgen för hjärtchakrat, även om rosa ibland också förknippas med det.

Hjärtchakrat betraktas ofta som det viktigaste av alla chakran eftersom det är vårt känslocentrum och det knyter samman de lägre chakran med de högre. Det sägs vara vid hjärtchakrat som kropp och ande möts.

Hjärtchakrat står för villkorslös kärlek, förlåtande, hopp, empati, respekt, acceptans och glädje. Detta chakra vill både ge och ta emot – kärleksfullt och barmhärtigt.

Kritik, avvisande, skuld, skam och villkorad kärlek leder till blockeringar i hjärtchakrat. Dessa blockeringar kan i sin tur leda till relationsproblem, hjärtsjukdomar, allergier, astma och andra lungproblem.

Symptom för ett underaktivt hjärtchakra är överkritisk eller narcissistisk personlighet, intolerans och oförståelse, avsaknad av medlidande, depressioner och isolering.

Ett överaktivt hjärtchakra gör oss svartsjuka och beroende eller besatta av andra. Vi får svårt att släppa taget om gamla relationer eller situationer och kraftiga känslostormar är vanliga. Dömande och oförstående är också vanligt vid överaktivitet.

Fokus på tacksamhet och uppskattning hjälper till att lösa blockeringar, precis som att naturligt, ärligt och medvetet släppa fram sina känslor.

Balansering av hjärtchakrat görs med fördel med hjälp av andningsövningar, kristaller, ljud eller färger.

De stenar som passar bra till balansering av hjärtchakrat är ofta gröna eller rosa. Grön aventurin, krysokolla, malakit, rhodonit och rosenkvarts är några exempel.

Ni som har läst mina andra inlägg om chakran, vet att jag har gjort smycken för varje chakra.

Pärlor av grön aventurin har jag använt till dessa smycken.

Chakrasmycken finns att köpa i shopen.

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.