Personlig utveckling

Rekommendationsbrev

Inför måndagens intervju spenderade jag en del tid med att läsa igenom alla de rekommendationsbrev jag har fått från arbetsgivare genom åren. Det var en helt underbar ego-boost och min självkänsla var på topp i flera dagar.

“Kirsi har skött sina arbetsuppgifter med entusiasm och har visat ett brinnande intresse för problemlösning. Oavsett vilken uppgift Kirsi tagit på sig att göra, har hon tagit stort ansvar och visat sig kunna se och lösa problem från olika perspektiv för att nå till målet.”

“Kirsi har alltid uppträtt korrekt. Hon har god hand med kunderna och är intelligent och tjänstvillig.”

Jag tror att alla skulle må bra av att få sina positiva egenskaper berättade för sig – ofta.

När jag var i Prag så lärde vi oss en teknik för att verkligen ta in och ta till sig det positiva någon annan säger om oss. Jag hade planerat att köra någon gruppaktivitet där vi övade på just detta, men det har bara inte blivit av.

Fram tills jag lyckas skapa någon form av övande, så tänkte jag göra såhär istället:

Jag vill utmana alla som läser detta att välja någon (eller några om ni känner för det) som ni skriver ett rekommendationsbrev om och sedan skickar till dem.

Jag lovar att mottagaren blir glad över ett sånt brev eller mail. Kanske blir personen hjälpt på sätt som vi inte ens kan föreställa oss – vi vet aldrig vad en annan bär inom sig.

“Kirsi är trevlig och lugn och tar alla uppgifter på största allvar och underlättar för andra under tiden.”

“Kirsi har en mycket bra förmåga att sätta sig in i de ålagda arbetsuppgifterna. Hon är noggrann, tillförlitlig, samt en mycket trevlig arbetskamrat. Därför kan vi varmt rekommendera henne.”

Om det är svårt att komma på saker som man kan skriva i ett rekommendationsbrev, så lägger jag in några utdrag från mina brev, som har gjort mig så glad under många dagar.

Nu kanske jag verkar helt egoistisk, men det var verkligen svårt att välja bort fina saker som folk säger om mig, så jag inkluderar lite många citat. Men det gör ingenting. Jag är entusiastisk, tjänstvillig och noggrann – då blir det ibland såhär.

Kommentera gärna vem ni tänker skriva ett rekommendationsbrev om!

 

“Kirsi visade på en väldigt god förmåga att lära sig nya arbetsuppgifter. Efter hand utförde hon sina arbetsuppgifter med utomordentligt gott resultat. Med nöje lämnar vi våra bästa rekommendationer.”

“Kirsi är en sådan anställd som man aldrig behöver oroa sig för utan sköter alla sina arbetsuppgifter fläckfritt och med stor ackuratess. Oavsett situation här på jobbet, löste Kirsi alltid denna till företages bästa och hon var en mycket omtyckt person här på kontoret. Jag uppskattade också Kirsi för hennes förmåga att snabbt kunna växla fokus från en lättsam diskussion till att i nästa stund lösa de klurigaste uppgifterna.”

 26 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.