Kaffemonster

Köket fick julgardiner ändå

Jag hade inte planerat att medverka i julen på något sätt i år. För varje år som går, känner jag bara mer och mer motstånd till julen och det är inte ovanligt för mig att välja att spendera julafton ensam om ungarna är hos sin pappa.

Det brukar bli pyntat ändå, men i år har jag känt massiv olust och ovilja att engagera mig i någon del av spektaklet. Inga julgardiner, inget pynt och inga julklappar bestämde jag mig för. (Det sistnämnda mest på grund av att det inte finns en enda krona att köpa julklappar för. När jag insåg att det blir ordentligt knapert efter oktober, så köpte jag en varsin present till ungarna då.)

Men så blev det plötsligt ändringar i alla undvikande-planer. Jag började förbereda för min nymånesritual och plötsligt var det städat i nästan hela köket och julgardinerna snurrade i tvättmaskinen. Jag brukar köra gardiner i sköljprogrammet innan jag hänger upp dem – dels för att de ska vara blöta och räta sig själva, så att jag slipper stryka, och dels för att jag ska kunna droppa någon eterisk olja i sköljmedelsfacket. Dagens julgardiner fick dofta kanel.

Det hela var säkert bara ett sätt att undvika att gå till affären, men nu är det lite jul i mitt kök.

24 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.