Andlighet

Wolf Moon

Inatt, när jag förberedde för sängen, var jag med om en kraftfull upplevelse. Jag satt mitt i sängen och andades bort lite av den stress och ångest som hade ackumulerats i bröstet. Kände månen snett bakom mig och lämnade i vanlig ordning över alla okända jobbigheter till månljuset.

Månens och universums respons var inte som den brukar vara. Istället för att med tacksamhet känna mig lättare, var jag plötsligt omgiven av en märklig, fysisk känsla. Som om jag var nedsänkt i vatten, fast inte så lättflytande, mer geléaktigt. Det var varmt och jag kunde se ett mjukt mörker bakom ögonlocken.

Jag brukar inte känna av saker fysiskt, utan mina avläsningar och kopplingar är på känslomässig och tankenivå. Det är väl ett tecken på kraftfull denna vackra januarimåne är?

Vargmåne

Att morgondagens fullmåne kallas för vargmåne (Wolf Moon) har, vad jag har förstått, att göra med shamanska traditioner och vargars benägenhet att yla extra mycket så här tids, mitt i den djupa vintern. Jag har inte haft tid att kolla upp informationen dock.

Andra benämningar för januarimåne Ismåne (Ice Moon) och Snömåne (snow Moon). Kanske är det en förklaring till mina drömmar inatt.

Medan väldigt många individer i de andliga kretsarna där jag “hänger”, har drömt om vargar och hämtat in information om symboliken med vargar i långt över en vecka nu, har jag inte haft några vargkopplingar alls. Lejon har jag sett flera gånger i mina meditationer och drömmar, men inga vargar har varit närvarande. Fullmånen nu är ju i lejonets tecken, så mitt högre jag har tydligen inte helt varit ute och cyklat.

Inatt drömde jag inte om vargar heller, utan om snöklädda landskap och mödosamma vandringar bland istäckta bergstoppar. Samma känsla med liknande drömbilder återkom vid varje tillfälle jag slumrade till. För det var bara några få, korta stunder av halvdvala jag fick inatt. Annars var det oroligt och förväntansfullt. Den där känslan av att vara nedsänkt i tjockflytande vätska förde definitivt med sig något.

Strax efter fem upptäckte jag att månen lyste in genom sovrumsfönstret, så jag öppnade persiennerna och hälsade. Sen fick jag sova. That attention seeking little…

Supermåne, blodmåne

Nå. Vargmåne. Det är också blodmåne och supermåne. Förra årets superblodmåne var blå, och förklaringen finns i inlägget.

Supermåne kallas det när månen är som närmast jorden och det är fullmåne. Blodmåne blir det när månförmörkelsen färgar månen röd.

Imorgon, eller inatt egentligen, är det månförmörkelse. Redan vid halv 4 börjar månen komma in i jordens skugga och vid fem är mer än halva månen mörk. Vid kl 6 är förmörkelsen total, det är då vi kan se blodmånen. Strax efter sju är det bara en liten del av månen som är täckt och framåt nio är månen helt ur jordens skugga. (Källa: popularastronomi.se)

Förmörkelsens energier

Energimässigt är månen kraftig, så kraftig. Fullmånen signalerar alltid att något blir fullbordat och det är dags att släppa det. Den här gången blir vi tvungna att släppa det som inte längre gör oss nytta.

Förmörkelsen antyder att vi kanske inte ser hela bilden, det kanske är något som är dolt. Det kan vara detaljer i situationen, steg på vägen eller liknande. Förmörkelsen ber oss att vara beredd på dolda detaljer, men också att lita på vår inre vägledning. Vi måste inte alltid se hela vägen, det är tryggt att tillåta förändring och släppa det onödiga utan att veta vad de kommande tre stegen är.

Lägg kristallerna på laddning om det känns rätt att göra det (vissa tycker inte att förmörkelse-energier är de rätta att ladda i). Njut av det vackra skådespelet imorgon bitti och tillåt den förändring som är på ingång. <3

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.