Kaffemonster

Jag fick inte jobbet

För ett par veckor sedan snubblade jag hastigt och lustigt över en jobbannons som verkade beskriva mitt drömjobb. Jag sökte, så klart, och tillät mig att aktivt och ihärdigt fantisera om hur livet skulle vara om jag fick skriva produkttexter till en webbshop som säljer naturliga, ekologiska produkter.

För en vecka sedan fick jag ett samtal från företaget och sedan också ett mejl med instruktioner för ett arbetsprov. Jag skrev arbetsprovet, en översättning från finska till svenska (puh!) och skickade in samma kväll. Dagen efter blev jag inbjuden till intervju i Stockholm.

En av tre var jag, som kallades på intervju.

Resan dit gick bra. Intervjun gick bra och jag var helt i mitt flöde även när det ett “litet snabbtest” presenterades mitt i allt – skriv en säljande text om den hemliga produkten på 5 minuter. Inga problem. Turligt nog använder jag Lunettes menskoppsprodukter själv, så jag var bekant med produkten. De var imponerade av min text, det hördes och kändes.

Men så i förmiddags kom mejlet som berättade att de valde anställa den som hade mest erfarenhet inom branchen.

Jag är inte så nedslagen som jag trodde att jag skulle vara, men det suger ändå lite grann, att inte ha fått det här jobbet. Det hade varit så perfekt för mig. Och jag hade gjort ett jättebra jobb.

Tiden som har varit

Våren har varit riktigt jobbig. Men också bra, för framsteg har skett.

I december skrev jag om hur samhällets system inte fungerar och hur vi överlevde endast tack vare generösa och godhjärtade människor i vår omgivning. Samma fars har fortsatt hela våren. Arbetsförmedlingen har varit otillgängligt, men har ställt krav på mig (Åka till Köping för möten, när jag inte har råd att betala resan, till exempel). Försäkringskassan vägrar en 50 procentig sjukskrivning för att jag kan ta ett jobb som inte innebär sociala kontakter eller stress. Jag får ingen a-kassa eftersom de anser att jag har ett eget företag – vilket jag inte har.

Hela början av året var jag djupt deprimerad. Det var sannolikt en naturlig dipp i mitt mående, men som förstärktes enormt av alla motgångar och sandlådelekar som våra myndigheter sysslar med.

Mitt i allt det här hittade vi en ny lägenhet (för jag tänker inte börja förnedra mig hos socialen igen, om de bara tänker vägra pga för hög hyra) och jag tiggde till mig en timanställning hos kommunen. Så nu bor vi i grannbyn, i en trea, och jag jobbar ibland på ett LSS-boende. Har ett sommarjobb på halvtid där också.

Så det sammanfattar lite varför jag har varit så slö och inaktiv på bloggen under ganska lång tid. Jag har inte haft energi till att göra något som inte är absolut livsnödvändigt eller som inte ger inkomst inom överskådlig framtid.

Det funkar ganska bra att jobba på LSS-boendet. Det är lugnt och jag kan till och med jobba två dagar i sträck. Ibland känns det som att jag inte hör hemma där, men det är nog bara för att jag är ny. Skulle behöva ha fler pass för att klara ekonomin dock.

Så, ett steg framåt, två steg bakåt, eller nåt? Många steg framåt, men aldrig så att det räcker till att komma hur helveteshålet.

13 Comments

 • sofia lissmyr

  Gud så tråkigt att du inte fick det, speciellt när du kände som du gjorde med det. Håller tummarna att det kommer något mer sånt jobb som du känner sådär inför fina du 🙂

  • Michelle

   Va tråkigt att du inte fick jobbet vet hur det är när man är så nära o få minns när de sa på condeco att det blir troligen du men bara för jag inte kunde va platschef så kom jag tvåa .jag var så ledsen ge inte upp

 • Anna

  Åh, så typiskt när man hittar någonting som känns så bra men faller i ett sådant sent skede. Håller tummarna för att det dyker upp fler liknande jobb som kanske är ännu mer perfekta och menade för dig 🙂

  • Diana Saelöen

   Åh, vad jag önskar att du hade fått jobbet, du är sååå värd det. Men vet du, du har onekligen gjort ett bra intryck hos dem och en vacker dag kanske de behöver sig eller rekommenderar någon annan att anlita dig.

   Hoppas det löser sig och att du kan ta dig uppåt, du har rätt i att de sär myndigheterna inte är att leka med. Jag kämpar emot dem för många av mina klienter.

 • Kamilla

  Trist med jobbet som du sökte men du får tänka att det var nog inte drömjobbet för dig. du hittar snart det allra bästa för just dig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.