Andlighet

Att rena tunga energier

Efter lite tipsande på Facebook fick jag frågor om hur man kan rena sig själv och sitt hem. Det blev en bra påminnelse om att jag har ju länge (länge, LÄNGE) tänkt att blogga om olika verktyg och metoder för just det.

Det finns så många olika sätt att göra saker på, så jag berättar bara om det jag brukar göra (vilket också är många saker, bara för att det ska vara komplicerat).  

Min inställning är att allting är energier och att alla väsen har en fri vilja. Alla har en egen kraft och en förmåga att avsäga sig energi/kontakt som är ovälkommen och strider mot den fria viljan. Min inställning är också att det är bara människor i den tredje dimensionen (samt en och annan entitet i samma vibration) som anser sig ha rätt att sätta sig över någon annans fria vilja. Till och med de flesta demoner verkar respektera den fria viljan.

När det kommer till rening så handlar det om att höja vibrationen i ett utrymme så att lägre vibrerande energier inte kan befinna sig där, eller att frigöra energi som har satt sig fast.

I ett hem kan man höja vibrationerna genom gröna växter, naturmaterial, kristaller, olika sorters rökelser, tända ljus, tibetanska skålar och andra sorters ljudreningar.

Personligen föredrar jag kristaller och rökelser och jag eldar rökelse dagligen. Nag Champa-pinnar eller örter och kåda på rökelsekol. Varje gång jag mediterar, gör en ritual eller besvärjelse så renar jag utrymmet med salviarökelse (finns att köpa i de flesta alternativa butiker) och/eller palo santo. Ett par gånger i veckan ber jag änglarna (speciellt ärkeängeln Mikael) att fylla mitt hem med så mycket av det gudomliga ljuset att inget ovälkommet får plats.

Jag har aktivitet är hemma. Behagliga energier av förfäder och guider, eller andar som kommer och går, sådana som hade tillfälle att söka sig fram vid en kortläggning eller som kom av sig självt. Så länge jag inte känner att de tillför negativitet, så får de vara (för vem är jag att klampa över någons fria vilja att befinna sig i ett utrymme, när de är i andra dimensioner?)

Jag renar mig själv med salviarökelse också. Inför varje kortläggning eller ritual renar jag genom att vifta med stickan runt mig och känner hur tunga energier försvinner. Mina tonåringar har också märkt av hur snabbt känslor av tunga energier försvinner med hjälp av rökelser. Den ena har börjat sno åt sig rökelsepaket och tänder inne på sitt rum, den andra kommer ibland och sätter sig vid min rökelseurna för att “kunna tänka klart och andas lite”.

Jag renar mig också med kristallspetsar och ibland genom att låta energin flöda genom händerna. Ibland mediterar jag med avsikt att ta bort energier som sitter kvar.

Så finns det renande bad (vilket är lite svårare nu när vi inte har badkar, men det går i duschen också). Jag har tidigare bloggat om renande bad.

Om du behöver ha hjälp med att sätta ihop ett reningskit, så lämna ett meddelande till mig. Jag har en hel del grejer hemma som jag ibland sätter ihop till ett litet paket för att underlätta för den som inte riktigt vet vad man kan behöva. Jag har bloggat om kraftpaket tidigare.

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.