Personlig utveckling,  Psykisk ohälsa

Årets viktigaste dag

Idag är det den 8 januari och i min värld är det synonymt med årets viktigaste dag. Idag firar min nykterhet årsdag och den sammanlagda summan av hela nyktra år är numera nio. 9 år nykter.

För den som inte vet varför det är en stor sak, finns det åtta andra årsdagsinlägg att läsa här. Via inläggen är det tydligt hur mycket som har förändrats och hur min inställning har skiftat. Det är bra och tankeväckande läsning, så läs de tidigare inläggen också.

Nio år är en stor sak för en nykter alkoholist. Trots det, har jag svårt att piska upp entusiasmen idag. Glädjen finns inte riktigt, tacksamheten ligger och hummar lite lågt under ytan, stoltheten känns mer som en vardaglig självklarhet än något som absolut måste kännas idag.

Jag är lite låg och seg i måendet överlag just nu, så det påverkar ju så klart känslorna om det hela, men jag tror att det mest handlar om att det numera är en så stor och djup självklarhet för mig. Jag är öppen och ärlig om etiketten, precis som jag har varit i många år nu. Jag vet att om jag dricker igen, så gör jag det på grund av ett aktivt och medvetet val från mitt håll, inte för att behovet blir för stort. Det här har jag också varit helt säker på sedan jag valde bort AA till förmån för min nykterhet.

Den nyktra alkoholisten är en del av mig och jag är helt trygg med det. Idag räcker det att logiskt veta exakt vad allting betyder, jag måste inte känna allt just idag, jag måste inte fira just idag. Det är okej med ett lågt litet inlägg för att sedan låta livet gå vidare.

22 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.