Andlighet

Vargmåne

Ikväll är det dags för en härlig fullmåne igen. Januaris fullmåne kallas för vargmåne (wolf moon på engelska) och kanske är det därför jag känner en speciell dragning till just januaris fullmånar. Missförstå mig rätt, jag känner alltid en stark dragning till månen oavsett fas, och då speciellt fullmånar, men jag har en tendens att vara extra uppmärksam och ritualsugen vid januaris vargmåne.

Förra året bloggade jag om vargmåne och att det kallas för vargmåne på grund av vargars benägenhet att yla extra mycket vintertid. Då hade jag inte någon stadig källa på det påståendet, men idag hittade jag det här inlägget, som åtminstone bekräftar teorin.

Året innan bloggade jag också om januaris superblå blodmåne och märkte att nu, precis som då, bytte jag ut morgonkaffet mot saltat citronvatten för att kroppen signalerade så starkt att andra val bör göras.

Och så är det ju ofta. Fullmånen triggar igång alla möjliga sorters förändringar. Det är alltid bra att sätta sig ner vid fullmåne och ta några djupa andetag och sedan fundera på vad det är för förändringar som sker just där och då. Vad vill kroppen säga? Vad är det för tanke- och beteendemönster som har fullbordats och kan nu släppas? Åt vilket håll dras intresset och lusten? Vad är det för nytt som ska ta plats där det gamla släpps?

Just nu är vi också mitt inne i en eclipse season och vid den här fullmånen sker en halvskuggeförmörkelse. Halvskuggeförmörkelser får sällan samma uppmärksamhet som partiella eller totala förmörkelser, eftersom det visuellt inte är någon märkbar skillnad mellan den förmörkade månen och vanliga månen. Det är dock en förmörkelse och förmörkelse-energierna finns där som vid vilken annan förmörkelse som helst. Kanske är det förmörkelserna och eclipse season som min dragning till vargmånen grundar sig i.

De energier jag känner av den här fullmånen är lite avvaktade, att ta det lugnt, att ta ett steg tillbaka och vänta in. Ta inga beslut just nu, utan avvakta, se hur saker faller av sig självt innan en riktning bestäms. Det är känslor av att veta att förändring är på gång, men att inte riktigt ha koll på exakt vad som ska förändras. Det viktiga verkar vara att inte agera hastigt och att inte låta rädslan styra. Förändringar är skrämmande ibland och det är lätt att vi reagerar med rädsla som drivkraft. Det är då vi försöker kontrollera allting och det är då vi tar hastiga och hysteriska beslut som inte alls är genomtänkta.

Vargmånen med dess förmörkelse-energier uppmanar oss att vara jordade och avvaktande. Agera med kärlek som grund och ta besluten när intuitionen driver på tydligt. Vi har alla valt att vara här just nu. Vi har alla valt att delta och vara bidragande i den förändring som pågår nu.

(Jag har förresten aktiverat en funktion för att prenumerera på nya inlägg. Jag skulle uppskatta om du som lämnar en kommentar, också klickade i alternativet “Notify me of new posts by email” när du postar din kommentar, så att jag kan testa funktionen. Tack på förhand.)

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.