Andlighet

Glitches in the matrix?

Om jag vore mindre medveten, så skulle jag tro att jag håller på att bli galen. På senare tid har det hänt allt oftare att små saker i vardagen plötsligt har ändrat sig. Bara idag har två sådana situationer inträffat.

I förra veckan gjorde jag en beställning på lite pärlor och trådar. Det är speciellt en tråd som jag behövde för att fortsätta jobba med min nya smyckeskollektion. Paketet med den tråden har uteblivit hela veckan och när det inte kom med posten idag heller, så blev jag besviken. Det brukar inte ta så många dagar för saker att komma.

Jag gick sedan med resten av dagens skörd till skrivbordet, satte mig ner och började öppna de olika förpackningarna. Så fick jag syn på trådrullen som jag har väntat på. Den låg ju där, mitt på bänken och bara existerade. DÅ kom jag ihåg att jag öppnade ju ett paket med den rullen igår eller i förrgår. Men tidigare idag, igår och i måndags hade jag inga minnen av att ha fått just det paketet, eftersom jag hela tiden gick och väntade på det – och aktivt lät bli att jobba med nya smycken för att jag saknade tråd.

Alltså va? Jag vet inte om jag någonsin har varit med om en så tydlig glitch, eller hopp mellan tidslinjer eller vad man nu ska kalla det.

Dagens andra exempel kom alldeles nyss, när jag skulle göra i ordning lite gurkmejate (vissa kallar det för guldmjölk, men eftersom jag använder vatten istället för mjölk, så heter det te här).

Jag gick in i köket, fyllde vattenkokaren med vatten och knäppte igång den, tog fram en kopp ur skåpet och öppnade kylen för att ta ut gurkmejapastan. Det fanns ingen gurkmejapasta i kylen, även om jag vet att jag gjorde en ny burk för inte ens en vecka sedan. I flera minuter rotade jag runt i kylen, tittade på alla hyllor och bakom allting, men ingen burk med gurkmejapasta. Jag stängde kylen, vände mig om och tadaa, gurkmejapasta på bänken!

Jag har inte ställt dit den burken. Jag är helt säker på att jag inte öppnade kylen innan jag öppnade den och började rota.

Så, glitches in the matrix? Hopp mellan tidslinjer? Jag är inte helt säker på om de är samma sak, eller om det är skillnad på dessa två begrepp. Någon kanske kan upplysa mig om det?

Och dela gärna med er om era egna erfarenheter i kommentarerna nedan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.