Andlighet

Jordgubbsmåne 14/6 2022

Imorgon är det fullmåne i Skytten och dess energier började kännas ordentligt redan igår. Junimånen kallas för jordgubbsmåne, rosmåne, mjödmåne, honungsmåne eller stark solmåne. Vackra namn på en vacker måne. Juni är ju en tid då många av oss naturligt njuter av allt det vackra och goda som naturen ger oss. Den här fullmånen är dessutom en supermåne.

Med solen i Tvillingarna och månen i Skytten är energierna föränderliga och kommunikativa. Nymånen i Tvillingarna för ett par veckor sedan markerade inte bara slutet av sommarens “eclipse season”, utan också slutet av en ganska omskakande cykel av förändringar i kommunikation, uppfattning och medvetande som började med förmörkelsesäsongen under sommaren 2020. Den här fullmånen markerar och befäster fullbordandet av den cykeln, samtidigt som den ger en ordentlig push framåt. Skyttens strävan efter nystart och Tvillingarnas nyfikenhet och kunskapstörst driver fram oss alla ur det existentiella limbo vi har varit i under några år. Vi lämnar det forna jaget, den version av oss själva som vi var, och vi kliver in i det nya jaget, full av insikter och kunskap. Vi tar nya kliv mot nya mål, nya sanningar. 

Kunskap och kommunikation känns centralt med både månen och solen nu och det är fullt möjligt att använda den egna kraften till att öppet och tydligt staka ut den vägen som man vill vandra. Till exempel genom att göra en fullmåneritual och månvatten. 

Fullmåneritual 
Denna fullmåne känns väldigt jordad. Den kallar för att gå barfota på bar mark och jorda sig. Den kallar för att sitta på en filt på gräsmattan för att vara så nära jorden som möjligt.
Fundera på den version av dig som det är dags att släppa taget av.
Plocka de blommor som blommar under Jordgubbsmånen – det kan du göra idag eller imorgon, på dagen eller på kvällen. Månen är full den 14/6 kl 13.51, men energierna sträcker sig minst en dag före och efter. Välj de blommor du dras till. Om du vill får du gärna kommentera/skicka ett meddelande med vilka du valde, så kan vi känna in och kolla av vad det betyder. 
När du är redo och tiden känns rätt, så sätter du dig (gärna i naturen) och skriver på ett papper vad du nu vill lämna och vara klar med. Pappret kan du sedan elda upp eller gräva ner i jorden. 

Månvatten
Fokusera sedan på den väg du vill gå, den version av dig du vill vara och det nya du vill ha in. Skriv ner det på ett papper.
Fyll en genomskinlig flaska eller burk med vatten. Låt dina energier och din avsikt flöda från dina händer, genom behållaren in i vattnet. 
Fäst pappret på behållaren, med texten inåt mot vattnet. 
Ställ behållaren i fönstret eller ute nånstans där månen kan nå det.
Dekorera med de blommor du har plockat. Ställ dit kristaller och annat som ska laddas av månen. 
Dagarna efter fullmånen ska du dricka upp vattnet (så lock kan vara vettigt att ha på). 

Ha en fin fullmåne. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.