Andlighet,  Kristaller

Kambabajaspis

Jag dras så himla mycket till kambabajaspis numera. När jag först blev varse om stenens existens, tyckte jag att den var lite obehaglig, mörk och kaotisk, med läskiga ringar här och där. Naturligtvis handlade denna aversion om att jag inte var redo för vad stenen kunde bidra med i mitt liv. För alla de egenskaper som jag då rynkade på näsan åt, är nu precis det som jag mest älskar med stenen.

Att titta på en kambabajaspis är som att titta på ett varierande landskap uppifrån, högt uppifrån i luften. Det är som grönskande fält med bergstoppar och dalar. Det finns vägar och stigar och skuggsidor och öppna, ljusa fält.

Och så finns det ringar. Vad är det för ringar? Är det stenblock och upphöjda kullar i landskapet? Är det stormar som ser lugna och vackra ut från avstånd, men som härjar grymt och hänsynslöst där nere på fältet? Är det sädesfältscirklar (crop circles) som har gjorts av utomjordingar? Vem vet, men det är vackert och det är spännande.

Egenskaper

Kambabajaspis med sina vackra mönster och mystiska ringar är en lugn och fridfull sten. Den tröstar, lugnar och är allmänt ett stadigt och bra sällskap vid meditation. Stenen är bra på att dämpa överaktiva tankar och skapa balans i kropp och sinne. Den hjälper gärna till att släppa negativa tankemönster och känslor som envist hänger sig kvar.

Kambabajaspis balanserar hjärtchakrat. Den inhämtar urgammal visdom och uppmuntrar oss att älska oss själva och andra fullt ut. Den påskyndar läkning av hjärtesorg och övergivenhet.

Stenen är bra att ta till vid stressfyllda situationer, då den är jordande. Hjälper när man önskar ökad kreativitet och fertilitet. Är mycket bra på att beskydda och läka.

Smycken

Den relativt nyfunna kärleken till kambabajaspis syns naturligtvis i valet av material i mina smycken. Nedan följer ett urval av smycken med kambabajaspis. Samtliga finns att köpa i webbshoppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.