Andlighet,  Ritualer

Ljusmagi

Sedan ett par år sysslar jag med ljusmagi, som är ett sätt att manipulera energier för att åstadkomma något specifikt. För mig är det ett verktyg som hjälper att forma mitt liv så som jag vill ha det.

När jag gör mina ceremonier så är det ofta en ganska komplicerad process, där många ingredienser samsas och där jag noggrant sätter mina intentioner och fokuserar på resultatet. Det är ofta en ritual som sträcker sig över flera dagar och för den som är ovan kan det verka lite för invecklat. Ofta följer jag min intuition och väljer ingredienser efter känsla. Det visar sig alltid att det fanns goda anledningar till de val som gjordes, även när jag i väljande stund inte har helt koll på varför.

Såhär kan det se ut med ljusmagi. Här gjorde jag en kombinerad kapa band/avvisa negativa influenser och öka självkänsla/tillför kärlek och vänlighet.

Jag har fått väldigt bra resultat med de ceremonier jag hittills har gjort. Ibland använder jag ljusmagi för att hjälpa andra med något också och därifrån utvecklades idén att göra egna magiska ljus, som andra också kan använda. Jag har ju inte alltid möjlighet att sitta och göra ritualer enligt andras specifikationer och Normal-Svensson kanske inte är så himla sugen på att sitta och kladda ner ett ljus i olja och rulla det i diverse örter.

Jag började testa mig fram och så småningom kom jag fram till att det bästa sättet att åstadkomma det jag ville, var att gjuta egna sojaljus där avsikter kapslas in och där olika örter, dofter, färger och kristaller jobbar tillsammans för att främja just dessa avsikter. På så vis kan vem som helst ägna sig åt ljusmagi, utan några som helst förkunskaper. Den som tänder mina ljus kan själv välja om de vill lägga ner mycket fokus och energi för att skapa momentum, eller om de bara vill ha lite vanligt ljusmys med lite extra magi som frisläpps.

Ljusen, som jag har valt att döpa på engelska och kalla för Spell Candles, finns hittills i fem olika varianter och finns att köpa under kategorin ljus i webbshoppen.

De varianter som finns tillgängliga är Pengar & Överflöd (Grönt ljus med peridot, kanel, rosmarin och citrus), Självkänsla (Persikofärgat ljus med sunstone, rosmarin och apelsin/citrus), Halstablett (Blått ljus med bergkristall, groblad, mynta och eukalyptus), Beskydd (Lila ljus med ametist, lavendel och syren), samt Beskydd doftfri (Vitt ljus med ametist och lavendel). Ytterligare en variant är på gång, men den är inte färdigtestad än.

I webbshoppen finns det utförligare information om vad ingredienserna i de olika ljusen bidrar med och vad syftet med varje ljus är. Gå gärna in och titta.

Instruktioner medföljer varje ljus, om man skulle vilja anstränga sig och göra en ritual av det hela istället för en passivare ljusmysstund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.