Andlighet

Annandagens nymåne med släng av solförmörkelse

Det är återigen dags för “eclipse season” och förmörkelsens energier. I morse skedde en ringformig solförmörkelse tillsammans med decenniets sista nymåne. En ringformig solförmörkelse sker när det är nymåne, månen är långt ifrån jorden och månen, jorden och solen står i en rak linje. Förmörkelsen var helt eller delvis synlig över större delen av Asien, östra Afrika och norra Australien.

Förmörkelser är kända för att ta fram detaljer som tidigare har legat dolda, samt att förhöja energierna av allt som pågår. Det är väl passande (och inte alls en slump) att årets och decenniets sista nymåne förstärks av en härlig solförmörkelse. Det är verkligen tid för avslut av enorm karaktär.

Nymånen är starten på något nytt och den här gången uppmanar den oss att verkligen släppa sådant som vi inte är menade att bära med oss in i nästa årtionde. Nu är det dags att lämna gamla tanke- och beteendemönster, gamla själsband och känslor som vi förknippar med gamla händelser som nu behöver släppas.

Så tänk efter, vad för slags mönster, tankar och känslor håller vi fast vid av ren vana, inte för att det gör någon nytta? Släpp sådant och välj att agera och reagera på ett nytt sätt. För många är det nu dags att börja läka det inre barnet och de sår det barnet bär på och som påverkar livet negativt.

Det är dags att förlåta. Det är dags att släppa agg och hämndbegär. Det är dags att släppa sådant som påverkar vår psykiska och fysiska hälsa negativt. Och det är dags att släppa in energier av överflöd, harmoni och vetskap om att allting kommer att bli bra.

Vid varje avslut kommer en möjlighet för nystart. När vi lär oss att släppa det som har varit, öppnar vi också upp för nytt att få plats. Lägg märke till vad som kommer upp, vad är det för förändringar och nystart som händer i ditt liv. Var öppen för möjligheter och våga ta ett kliv eller två utanför din bekvämlighetszon.

Njut av nymånen. Passa på att göra nymånesritualer och ta hand om dig själv.

12 Comments

 • Åse

  De värkar vara många som inte förstår vad du menar med dina inlägg. Du kanske skulle göra ett inlägg där du förklarar ?

  • Kirsi

   Ska jag göra ett inlägg där jag förklarar att jag i mina andra inlägg förklarar om olika saker? Nu gör jag ju just det emellanåt, när jag själv märker att något är oklart och behöver förtydligas, men du hör ju själv hur det låter. Jag tycker att din kommentar är riktigt otrevlig och helt onödig. Inte bara ger du icke-råd där ingen frågade dig, du dumförklarar många av mina läsare. Det är ingen som inte förstår. Det finns en del som inte är insatta i de ämnen jag skriver om och det är okej att de inte hänger med helt. Folk brukar fråga om det är något. Annars är ju mina inlägg menade som informativa från mitt perspektiv och avsedda för att folk ska kunna lära sig lite om både det ena och det andra. Om just du inte förstår, så är det också okej. Jag vet att du frågar ibland, men jag vet ju inte om du faktiskt läser svaren.

 • Amanda Kanterfors

  Det skulle vara häftigt att få uppleva en solförmörkelse någon gång men då kanske man måste lämna sverige. Jag ska ha i åtanke om det med att släppa det gamla. Det är något jag behöver men har svårt för 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.