Andlighet,  Ritualer

Palo Santo

Tidigare har jag skrivit ett allmänt inlägg om att rena tunga energier och om smudge-rökelse. Läs gärna de inläggen också, om du inte redan har gjort det.

Det här inlägget handlar om palo santo, som ju är en sorts smudge-rökelse också, på samma sätt som salvian och de andra örterna i smudge-inlägget. Palo santo används för att rensa bort negativa energier och för att höja vibrationerna i rummet.

Palo santo är en doftande bit ved från trädet Bursera Graveolen som växer i Sydamerika. Trädet anses mystiskt och heligt och veden har länge använts vid shamanska ceremonier. Vedbitarna plockas från naturligt fallna grenar (så ingen skog bör ha skövlats för att tillverka dessa) och pinnarna används sedan som rökelse i olika sammanhang.

Tänd vedpinnen och låt den brinna en stund innan lågan blåses ut. Medan rökelsen pyr ska man försiktigt röra den runt i det utrymme eller runt de personer/saker som ska renas. Se till att ha en “askkopp” till hands, en värmetålig behållare av något slag. Palo santos rök renar och höjer vibrationerna väldigt lätt.

Palo santo finns att köpa i webbshoppen. De inkluderas också i de flesta kraftpaket jag gör. Exempel på kraftpaket att beställa finns här.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.