Andlighet

Sommarsolstånd, solförmörkelse & nymåne

Inatt var det sommarsolstånd, i morse var det solförmörkelse som sedan följdes av en nymåne. Detta tillsammans med hela 6 planeter (Merkurius, Venus, Jupiter, Saturnus, Neptunus och Pluto) retrograd, mitt under eclipse season.

Jag hade förväntat mig kraftiga energier och jobbiga känslor under hela midsommarhelgen. Men det var faktiskt väldigt lugnt för min del. Det var nog så att min storm redan var, när det stormade så hårt tidigare. Sedan eclipse season startade den 5 juni har det varit hektiskt och kaotiskt på alla möjliga fronter. Både hos folk jag kommer i kontakt med och hos mig själv.

För två veckor sedan, precis lagom till min födelsedag (japp, jag fyllde 40 och glömde att blogga om det), var jag med om en händelse som tydligt och kraftigt triggade igång gammal trauma. Och det är precis det både planeternas retrograder och förmörkelser gör – de tar fram sådant som är dolt och undanlagt, sådant som vi har försökt undvika och begrava.

Nej, det är inte det att planeters retrograda rörelse skapar situationer som får oss att må dåligt. Den vibrationen finns redan i oss, eftersom vi bär på alla möjliga skuggor. Planeternas rörelser och förmörkelser visar oss vad som finns inom oss och ber oss att titta på det och läka det. Retrograder är alltid bra tillfällen att spendera tid till att titta inåt och förstå sig själv.

One Comment

  • Sandra (sandifighter)

    Ja fy ja, så det har jobbat. Det har varit en tuff period, det är fortfarande tufft för mig, men jag hoppas det lugnar sig. Jag känner mig trött och ur fokus lite. Meditationen i helgen däremot hjälpte mig gott. Grattis på födelsedagen min fina vän 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.