Kaffemonster,  Personlig utveckling,  Psykisk ohälsa

Affärsplaner & läkande

Så webbshoppen är öppnad. Allt var frid och fröjd och min tidsplan om att registrera företag gick framåt som det skulle – ända tills det inte gjorde det. För varje steg jag tar in i den här världen med eget företagande, får jag mer och mer bekräftelse på att ingenting är som jag förväntade mig samtidigt som allting är exakt som jag föreställde.

Det som inte alls är som jag förväntade mig är all den vänlighet, hjälpsamhet och samarbetsvillighet som kollegor till mig uppvisar. I de kretsar som jag har rört mig i och alla de informativa möten och kurser som jag har deltagit i när det gäller företagande, har visat upp en helt annan bild av hårdhet och konkurrens än den jag möter nu. Det här är helt underbart och jag klamrar mig fast vid alla vänliga och kunniga kollegor inom andligt företagande.

Det som är precis så som jag förväntade mig är systemet – och det är också det som nu hindrar mig att gå framåt. Eller åtminstone saktar ner mig väldigt mycket.

Det känns för mig att den konstruktion som samhället har skapat när det gäller ekonomi, företag och affärer är i grund och botten inte skapat för att vara människor till nytta. Och redan där skär det sig för mig. Men jag har hittat en balans för mitt personliga företagande och har kunnat bearbeta mina personliga aversioner mot just den konstruktionen – vilket ju är orsaken till att jag äntligen är redo att starta ett företag.

Jag hade ett möte med nyföretagarcentrum och blev pekad till att skapa en affärsplan, utan någon nämnvärd hjälp med sådant jag faktiskt behövde ha hjälp med. Affärsplanen har känts som ett stort hinder redan innan jag började med den, och nu när jag har suttit i veckor och veckor med att skriva affärsplan, så vet jag med säkerhet att det är ett stort hinder för mig.

För varje fråga jag svarar på i det där formuläret för affärsplan blir den negativa och mycket nedlåtande energin tydligare och tydligare. För att bildligt förklara energin som hela affärsplanen och alla dess frågor kommer med, är det ett gäng gamla gubbar i kostym, som sitter på sina höga hästar och ska styra och trycka ner alla som inte är som dem. Jag upplever allt det som väldigt förminskande.

Okej. Så vad gör vi när vi stöter på hinder och upplever jobbiga känslor? Vi gör lite shadow work och läker de jobbiga känslorna, så klart.

Många gånger har jag suttit och försökt komma åt och läka det i mig som uppfattar sig som mindre värd och inte kapabel till något, men lyckas inte. Så nu vet jag inte ens om det är det jag ska läka, eller varför jag inte får tag i det som blockerar. Inte ens mitt nymånesvatten lyckades vända på den här nedåtspiralen. Så jag rusar på i min nedåtspiral och låter känslan av misslyckande stanna en dag till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.