Kaffemonster

Swedish Grace

Nu när vi är gamla och gifta, så känns det naturligt att vi ska skaffa oss ett gemensamt köksporslin istället för de fragment x antal olika serviser som vi har nu. Eftersom detta är något vi ska använda i 50ish år, så måste det vara ordentliga grejor, inte något vanligt IKEA-skräp (eller något IKEA-skräp-wannabe) som man som 18-åring köper bara för att ha något att äta på. De presentkort vi fick i gåva är ju perfekta för detta ändamål.

Eftersom vi redan har muggar i Swedish Grace-serien, så känns det som att det övriga matporslinet bör också vara i samma serie. Det är lite dyrare, men just av ovanstående anledning tycker jag att det är värt det. Vi behöver ju inte köpa allt på en gång, utan börjar med att använda presentkorten. Sen kan vi ju alltid önska oss diverse delar i present tre gånger om året. Och så köper vi ett par tallrikar lite då och då tills vi har fullt. Å andra sidan finns det så mycket annat fint som mycket väl skulle kunna fungera… Älskling är inte helt övertygad om just denna serie i och med att det är så mycket kant, ca 8 cm yta som det inte kan utnyttjas till ätande, på tallrikarna. IKEA-tallrikarna har ingen kant, så vi måste ha en kant. Ju.

Nå, igår var vi på Iittala Outlet och tittade, och försökte bestämma oss för vad vi vill ha. Efter många om och men beslutade vi (nog?) att vi ska ha Swedish Grace. Men vilken färg då? Jag som är van vid att tänka kaotiskt tycker att det är självklart att vi ska ha olika färger. Olika antal av de färgerna dessutom. Alla färger (utom vitt, som är tråkigt) och definitivt inte samma antal av två färger. Muggar och skålar har vi redan i tre färger, så det är bara att fylla på med resterande färger. Eller? Älskling stod där och såg väldigt obekväm ut när jag jämförde, funderade och fantiserade om hur fint vi kommer att äta sen. I halvpanik fick han ur sig att vi inte kan ha olika färger, han kommer ju att få tokryck varje gång vi dukar.

Meh. Var lite wild and crazy? Nej… Älskling är inte den som är wild and crazy (crazy möjligtvis, men inte wild). Han är strukturerad, stabil och försiktig. Just vid såna här tillfällen är det väldigt tydligt hur BRA han kompletterar mig. (Nå, matporslin är ju ett rätt harmlöst exempel. Det finns värre.) Han tonar ned mina utsvävningar så att saker inte går överstyr.

Jag vill minnas att prästen sa något om att kompromissa. Så, om vi tar olika färger men samma antal av dem? Samma färg av en sort, mattallrikar t.ex. och en annan färg av assietter? Det är verkligen en konst det där med att kompromissa. Vi måste träna på det. 😉 Det tog lång tid att komma fram till att vi köper skålar så att vi har tre rosa och tre blåa, och små koppar så att vi har två rosa och två gröna. De två små gröna kopparna vi redan har, kan ju inte vara ensamma.

Men, jag är nöjd med bara Swedish Grace. Om det är absolut nödvändigt med bara en färg, så får det vara så. 🙂 Vi behöver dock använda oss av alla tre färger vi redan har, så att de inte blir ensamma. 😉 Jag älskar kompromisser. 😀

3 Comments

  • Tuija

    Kan vara bra att samla olika färger ifall om de slutar tillverka just den färgen man samlar på.. 🙂 Kan nämligen hända..hmm

  • Vidde

    Men? Hela grejen med att ha en service är väl att det ska se enhetligt ut när man dukar? Inte som hemma hos mig med olika färger och former. Blir det inte svårt att få till enhetligheten om man har olika färger?

    Är det isf bättre att köra alla tallrikar i en färg och skålarna i en annan osv?

    *vet inte*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.