Kaffemonster

Insikter, insikter

Nej, inte insekter, även om jag såg en fjäril i trapphuset igår. Insikter. Såna där som kommer flygande och klappar till en i huvudet ibland.

Igår slog det mig. Jag vet nu varför jag föredrar att spendera nyårsafton (åtminstone tolvslaget) ensam. Nu vet jag varför jag alltid blir ledsen och orolig när det närmar sig tolvslaget. Nej, det är inte på grund av galningarna jag pratade om igår. Men det är tydligt varför alla taggar är utåt och behovet av ensamhet är stort. Det finns en anledning till varför jag är så obekväm i att önska gott nytt år till allt och alla. Det är ju knappt att jag vill säga goda jular och glada påskar heller. Jag ska inte berättade om det här, det är något jag måste ta upp med min reikitant. Ännu en bit har fallit på plats och även om jag just nu är mest ledsen och arg över orsakerna, så är det ändå att se som positivt.

Vi firade nyår med brorsan och hans särbo. Åt god mat, lyssnade på bra musik, spelade både Trivial Pursuit och Mad och hade det riktigt trevligt. Naturligtvis har jag dragit på mig någons bakfylla, jag som var nykter. Tolvslaget fick jag vara för mig själv när resten av sällskapet gick ut för att se på fyrverkerierna. Jag stannade uppe och såg på allt från balkongen.

Första parkett till allt det vackra. Och förödelsen med det. Bevittnade ett praktexempel på det jag pratade om igår. Ett gäng, ursäkta uttrycket, dumjävlar som oansvarigt och nonchalant sköt iväg raketer. De lutade raketerna mot en sten bara, så varannan sköts längs marken och smällde alldeles för nära människor. Bara där borde ju självbevarelsedriften ha aktiverats och någon borde ha förstått att de jävla raketerna kanske borde stabiliseras lite bättre innan man tänder på dem. Ingen av dem hade några sådana kopplingar i hjärnan, utan de fortsatte med samma beteende. En stor raket small av på marken direkt vid tändning, ett par åkte av och smällde mot garagedörrarna på huset mittemot. En annan direkt mot lägenheterna och smällde på en balkong, som turligt nog var en av de få som det inte stod människor på. Nu började folk reagera på deras vanvettiga beteende och skrek och gapade på dem. Men gruppen, bestående av mest ungdomar och barn, fortsatte som tidigare. Vid vart och ett av dessa livsfarliga smällar så borde något ha klickat i någons huvud där, men inte då. Den oaktsamma galningen till granne här ovanför, som igår stod och kastade ner smällare från balkongen, är också utlänning, så du förstår varför min syn på ett mönster här är rätt rasistiskt… Dumjävlar. Jag blir så arg!

Vi skickade upp två såna där thailändska svävande lyktor, khom loy. Det var riktigt fint. Och så mycket säkrare än fyrverkerier! Väldigt många andra hade samma tanke som vi, för det var hundratals såna lyktor som så lugnt och fint flöt runt på himlen. Det var så fint att jag vill ha såna på bröllopet! Synd att jag inte hade närvaro nog att ta en bild på det.

Så… hur var din nyårsafton?

2 Comments

  • Johanna Larsson

    Önskar att det skulle krävas någon form av licens för att hantera fyrverkerier. Avskydde att åka tillbaka till Uppsala efter jul och nyårsledigheten, just på grund av alla idioter som fått tillgång till smällare. Hela januari var obehagligt på grund av alla vidriga människor som roade sig med att kasta smällare i busskurer. Läste om en 13åring som blivit svårt skadad i benet för att något ärkepucko skjutit raket mot en folksamling. Det är en sak med vuxna idioter som skadar sig själva när de använder raketer, men när barn skadar sig på grund av vuxnas släpphänthet, eller när andra individer råkar illa ut på grund av idioters vårdslöshet blir jag rejält förbannad. Tycker att det är väldigt vackert med fyrverkerier och är generellt sett emot en massa påbud och förbud uppifrån men det där med nyårsraketer har spårat ut fullständigt de senaste åren eftersom det finns grupper av idioter som medvetet verkar utsätta andra för livsfara på “kul”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.