Kaffemonster

Omg! Det ÄR ett ord!

Jag stötte på ordet “symtom” när jag läste runt på vardguiden.se. Ingenstans på sidan har de stavat “symptom”, som jag trodde var det korrekta.

Tänkte först skicka ett surt mail och tala om att de borde köra sina texter genom ett rättstavningsprogram innan de publicerar dem, men bestämde mig för att kolla upp ordet så att jag inte morrar på felaktiga grunder.

Men! Vad häpen jag blev när SAOL berättar att ordet “symtom” är alldeles korrekt! 😐 När hände det här då? Var det någon som tröttnade på att folk aldrig kan stava “symptom” rätt? 😉 Symptom, förrän och parallell var ju de ord som svenskaläraren alltid tjatade om. Snart går det säkert bra att skriva paralel och förens också. Och d och e… 😐

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.