Kaffemonster

Jag drömde om min farmor

Sedan jag började min reiki-behandling har mina redan märkliga drömmar blivit allt märkligare, och framför allt, tydligare. Att man bearbetar livets händelser via drömmar vet ju alla. Min reiki-kvinna har hjälpt mig att bena ut vissa drömmar och har berättat för mig hur man ska tolka dem.

Inatt drömde jag om min farmor. Jag tror att det är första gången hon är med som en hel och egen person i mina drömmar. Tidigare har till exempel möbler och vissa situationer i drömmarna härrört till farmor bara. Jag funderar över hur det kommer sig att min farmor tar så mycket plats i mitt undermedvetna. Jag har i mitt liv haft väldigt sparsam kontakt med farmor. Jag har ett par få minnen från den lägenhet hon bodde i när jag var liten. Jag vet på ett ungefär vilket hus hon bodde i. Jag minns doften av de pepparkakor och gelehallon hon alltid bjöd på. Vad kan jag ha varit, tre, fyra, fem år? Sedan flyttade farmor till Finland och jag träffade henne bara en gång igen innan hon dog i början av 90-talet.

Men igår fanns hon i drömmen min. Återuppstånden från de döda och ville flytta tillbaka till det hus som pappa vuxit upp i. Hon hade ju inte alls varit död, utan bara bott på annan ort i en jäkla massa år. Huset som hon ville flytta till låg inte i Finland som i verkligheten, utan alldeles bakom knuten här. Huset var heller inte så nedgånget som i verkligheten, allt var bara väldigt dammigt. Källaren skulle rensas och allt skulle upp. Adventsljusen från 70-talet skulle fixas och ställas fram i fönstren. Det var mycket folk och liv överallt. Hektiskt och dant. Det som genomsyrade alla udda saker i drömmen var att jag så tydligt och starkt kände mig så älskad, verkligen älskad. Av farmor gissar jag…

Ska man tro på det ockulta, så har jag fått höra att farmor ska stå mig rätt nära ändå och fungera som en skyddsängel för mig. Kanske behövde hon vara där just igår, när jag kände mig så… jag kände mig… så gråtig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Säkerhetsåtgärd: Svara på följande *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.